Róma: magabiztos kezdés párosban

Róma: magabiztos kezdés párosban

2015-05-14 – Az első körben erőnyerő magyar-francia kettős mindössze három játékos veszített a Vera Dusevina-Maria José Martínez-Sánchez duó ellen.

A mérkőzés 59 percig tartott. Az idén Dubajban és Marrákesben tornagyőztes magyar-francia duó ellenfele a legjobb nyolc között az idei Australian Openen is bajnok Bethanie Mattek-Sands –Lucie Safarova kettős lett volna. Csütörtökön késő délután aztán kiderült, hogy Mattek-Sands visszalépett a versenytől, így Timi és Kristina Mladenovic játék nélkül elődöntős.

 

INTERNAZIONALI BNL D’ITALIA (2 707 664 DOLLÁR, SALAK), PÁROS, 2. FORDULÓ
Babos Tímea, Kristina Mladenovic (magyar, francia, 3.)-Vera Dusevina, Maria José Martínez Sánchez (orosz, spanyol) 6:1, 6:2

 

„Örülök nagyon a győzelmünknek, összeszedetten, jól játszottunk. A folytatásban már nehezebb feladat vár ránk. De remélem, hogy a jó formánkat tartani tudjuk. Ezúton is szeretnék Kikinek Boldog Szülinapot Kívánni ! Jó kis ajándék ez a győzelem!” – nyilatkozta Timi.

 

Kikinek_02

 

Timi és társa a Miami Open negyeddöntőjéhez hasonlóan most is jó teljesítménnyel nyert Dusevina és Martínez Sánchez ellen. Az eredmény azért picit csalóka, hiszen a gémek többsége nagyon szoros volt, több brék is egy labdán múlt.

 

Szerencsére szinte mindig a magyar-francia páros nyerte a fontos labdameneteket. Pedig a háló túloldalán két kiváló párosjátékos állt: Dusevina volt 27. is a világranglistán, míg Martínez Sánchez háromszor volt elődöntős Grand Slam-versenyen, hat éve pedig világbajnokságot nyert ebben a műfajban.

 

Timi és Mladenovic azonban a 26 perces első szettben úgy húzott el 5:0-ra, hogy mindkétszer 40-re nyerte el ellenfele adogatását. Ezután az orosz-spanyol kettős szépített, majd a 3. helyen kiemelt duó 15-30-ról hozta a szerváját.

 

A második szettben Dusevina és Martínez Sánchez annyiban javult fel, hogy kétszer tudta hozni adogatását. Timiék azonban addigra már brékelőnyben voltak: az első játékban 30-ra nyerték ellenfelük szerváját, majd 30-40-ről hozták saját adogatásukat.

 

A mérkőzés sorsa 4:2 után dőlt el véglegesen: a magyar-francia kettős brékelt 40-re, majd 30-ra szerválta ki a mérkőzést.

 

Az idén Dubajban és Marrákesben tornagyőztes magyar-francia duó ellenfele a legjobb nyolc között az idei Australian Openen is bajnok Bethanie Mattek-Sands –Lucie Safarova kettős lett volna. Csütörtökön késő délután aztán kiderült, hogy Mattek-Sands visszalépett a versenytől, így Timi és Kristina Mladenovic játék nélkül elődöntős.

 

A 22 éves magyar játékos egyébként a csütörtöki párosmeccs után tudta meg, hogy főtáblára került a jövő heti nürnbergi WTA-versenyen.