Roland Garros: újra negyeddöntős Timi és Kiki

Roland Garros: újra negyeddöntős Timi és Kiki

2019-06-02 – A magyar-francia kettős a brékelőnyről elveszített első játszma után sokkal jobban élt az esélyeivel.

ROLAND GARROS (42 600 000 EURÓ, GRAND SLAM-VERSENY, SALAK), NŐI PÁROS, 3. FORDULÓ
Babos Tímea, Kristina Mladenovic (magyar, francia, 2.) – Anna-Lena Friedsam, Laura Siegemund (német) 4:6, 6:3, 6:3

 

A mérkőzés 2 óra 3 percig tartott Párizsban.

 

„Nyugodtan mondhatjuk: az első szettet elszúrtuk, nem éreztük úgy a fogadásokat, volt nem jól sikerült adogatógémünk is. Utána viszont megnyugodtunk, egyre jobban kezdtünk el játszani. A döntő szettben óriási, orkánerejű szél volt, ezt mi tudtuk jobban kezelni. Összességében pedig nagyon-nagy meccs volt! Örülök a győzelemnek, hiszen hatalmas küzdöttünk a sikerért! Boldog vagyok, hogy jön egy újabb második hét egy Grand Slam-versenyen!”– nyilatkozta Timi.

 

ROLAND GARROS (42 600 000 EURÓ, GRAND SLAM-VERSENY, SALAK), VEGYES PÁROS, 2. FORDULÓ
Csang Su-aj, John Peers (kínai, ausztrál, 5.)-Babos Tímea, Fucsovics Márton 6:0, 6:4

 

A mérkőzés 50 percig tartott.

 

Ami a legfontosabb: tovább tart Timi és Kiki Mladenovic tavaly januárban elkezdett sorozata! A magyar-francia kettős sorozatban hatodik alkalommal jutott el legalább a negyeddöntőig az aktuális Grand Slam-versenyen. A 2018-as melbourne-i tornát megnyerte Timi és francia társa, utána a Roland Garroson és Wimbledonban a legjobb nyolcig jutott, majd a US Openen és idén az Australian Openen finálét játszott.

 

A 2. helyen kiemelt kettős idén nagy és fordulatos csatában lett negyeddöntős Párizsban. A 43 perces első játszma második gémjében Timi és Kristina Mladenovic 40-0-ra is vezetett fogadóként, majd volt egy újabb bréklabdája. Friedsam és Siegemund megmentette adogatását, majd brékelt 0-ra…

 

A magyar-francia páros ezután egy remek sorozattal válaszolt, 30-ra, majd 15-re nyerte el ellenfele szerváját, vezetett 4:2-re, majd a saját játékban 30-15-re. Sajnos ekkor jött egy hosszabb hullámvölgy…A német kettős négy gémet nyert, kétszer brékelt 30-ra, majd 5:4 után 15-re szerválta ki a szettet.

 

A 37 perces második játszma alapvető változást hozott. Timi és Kiki Mladenovic sokkal jobban adogatott és megbecsülte a korán szerzett brékelőnyt. A 2. helyen kiemelt kettős 2:1 után 15-re nyerte el ellenfele szerváját, majd 15-40-ről mentette meg saját gémjét.

 

Friedsam és Siegemund 2:5-öt követően két szettlabdáról nyerte adogatását, majd az ellenfél 15-re szerválta ki a játszmát.

 

A döntő felvonás újabb változást hozott. 1:1 után Timi és Kiki Mladenovic kétszer került brékelőnybe, de utána azonnal el is veszítette adogatását 15-re. De a folytatás már egyoldalú volt!

 

A magyar-francia kettős a hetedik játékot 40-re nyerte fogadóként, majd 0-ra hozta a saját szervát. Timi és Mladenovic ezután brékelt 15-re, így 2018 után ismét bejutott Párizsban a negyeddöntőbe!

 

Vegyes párosban a 15 perces első szett nagyon egyoldalú volt. A második játszma elején a magyar kettős brékelőnnyel vezetett 2:1-re, de utána ismét az ellenfél volt a jobb.