Roland Garros: Timi és Kiki diadala!!!

2019-06-09 – Timi az első magyar női játékos, aki a profik között két Grand Slam-címet nyert.

ROLAND GARROS (42 600 000 EURÓ, GRAND SLAM-VERSENY, SALAK), NŐI PÁROS, DÖNTŐ
Babos Tímea, Kristina Mladenovic (magyar, francia, 2.)-Cseng Szaj-szaj, Tuan Jing-jing (kínai) 6:2, 6:3

 

A mérkőzés 1 óra 11 percig tartott Párizsban.

 

Timi ismét magyar tenisztörténelmet írt! A juniorok között 2010-ben elért három diadal után immár a profik között is kétszeres Grand Slam-bajnok, ezzel hazája első olyan női játékosa lett, aki duplázott ezen a szinten! Körmöczy Zsuzsa 1958-ban egyesben, míg Temesvári Andrea 1986-ban párosban (Martina Navratilova oldalán) maradt veretlen a Roland Garroson. Timi tavaly Kikivel nyert az Australian Openen!

 

A magyar-francia kettős nagy csatában „élte túl” a 34 perces első játszma első részének kritikus pillanatait. Kiki Mladenovic 1:1 után három bréklabdáról mentette meg adogatását, majd hamarosan jött a remélt és várt szakasz. Timi és társa egyre biztosabban adogatott és fogadott, a hatodik gémben pedig 40-re elnyerte ellenfele adogatását.

 

Kiki remek szervagémmel erősítette meg a brékelőnyt, aztán Cseng adogatott a szettben maradásért. De ekkor már Timi és Kiki uralta a döntőt, szenzációs megoldásokkal zárta le a nyitó felvonást.

 

A második játszma elején gyorsan brékelőnybe került a magyar-francia kettős, de Mladenovic 2:0 után nem nyert labdamenetet saját gémjében. Szerencsére azonnal jött a válasz, egy újabb remek brékkel. Majd Timi 0-30-ról nyerte adogatását. Hamarosan, 5:2-nél már a trófeáért fogadott a 2. helyen kiemelt kettős.

 

Cseng és Tuan nyerte szerváját, majd Timi adogatott a bajnoki címért. Az ellenfél hárította az első meccslabdát, de a második után már ünnepelhetett a magyar-francia páros!!!