Roland Garros: fontos győzelem női párosban

Roland Garros: fontos győzelem női párosban

2019-06-01 – Timi és Kiki Mladenovic brékhátrányból nyerte az első játszmát, majd simán hozta a második szettet.

ROLAND GARROS (42 600 000 EURÓ, GRAND SLAM-VERSENY, SALAK), NŐI PÁROS, 2. FORDULÓ
Babos Tímea, Kristina Mladenovic (magyar, francia, 2.)-Alizé Cornet, Petra Martić (francia, horvát) 7:5, 6:1

 

A mérkőzés 1 óra 15 percig tartott Párizsban.

 

„Nehezebben kezdtük a mérkőzést, nem tudtuk, mire számítsunk. Picit visszafogottabban játszottunk az elején. Utána egyre jobban belejöttünk, aztán az első szett végén szerintem mind a négy játékos nagyon jó teljesítményt nyújtott. Akkor kifejezetten magas színvonalú volt a mérkőzés. A második szett egyoldalúbb lett! Sokkal jobban éreztük, hogy mit kell tennünk. Nyilván örülök a győzelemnek! Vasárnap két meccs, nagy nap. Nehéz lesz a németek ellen, hiszen jó játékosok, jól is párosoznak. Nem lesz könnyű, ráadásul azon az új pályán még nem is játszottam” – nyilatkozta Timi.

 

A francia-horvát kettős kiválóan kezdte a 2. fordulót: Cornet és Martić egy-egy labdamenetet veszített az első saját és fogadójátékban, 2:0-ra elhúzott. Timi és Kiki Mladenovic ekkor kezdett belejönni, 1:3 után pedig meg is fordította a játszmát. A 2. helyen kiemelt kettős a hatodik gémben kihasználta második esélyét, elnyerte 40-re az ellenfél szerváját.

 

Timi és Kiki Mladenovic 4:3-ra, majd 5:4-re vezetett. Cornet és Martić még egyenlített 5:5-re, majd jött két nagyon fontos játék. A magyar-francia páros 15-re hozta az adogatását, majd fogadóként csak két labdamenetet veszített. Így befejeződött a fordulatos és izgalmas nyitó felvonás.

 

A második játszma már sokkal simábban alakult! Timi és francia társa remek teljesítménnyel húzott el 5:0-ra. A második helyen kiemelt kettős bréklabdáról nyerte első szervagémjét, majd 15-re és 0-ra nyerte el ellenfele adogatását.

 

A francia-horvát páros még hozta 40-ra a szerváját, de 5:1 után „csak” két meccslabdát tudott hárítani. Timi és Kiki Mladenovic végül kihasználta harmadik esélyét, bejutott a 3. fordulóba a Roland Garroson.

 

A magyar-francia kettős következő ellenfele a német Anna-Lena Friedsam és Laura Siegemund lesz.

 

Az 1994. február 1.-jén született Friedsam 110. helyen áll a világranglistán párosban, pályafutása legjobbjaként 90. (2016. szeptember 12.) volt. Eddig 1 WTA Tour- és 3 ITF-versenyt nyert ebben a műfajban.

 

Az 1988. március 4.-én született Siegemund 75. helyen áll párosban, karrierje legjobbjaként 40. (2016. április 25.) volt. Eddig 4 WTA Tour- és 20 ITF-versenyt nyert.