Roland Garros: fantasztikus győzelem a negyeddöntőben!

Roland Garros: fantasztikus győzelem a negyeddöntőben!

2019-06-04 – Timi és Kiki Mladenovic 1:4-ről fordított a döntő szettben.

ROLAND GARROS (42 600 000 EURÓ, GRAND SLAM-VERSENY, SALAK), NŐI PÁROS, NEGYEDDÖNTŐ
Babos Tímea, Kristina Mladenovic (magyar, francia, 2.)-Csang Su-aj, Samantha Stosur (kínai, ausztrál, 5.) 3:6, 6:1, 7:6 (7-3)

 

A mérkőzés 2 óra 4 percig tartott a Roland Garroson.

 

„Óriási meccs volt! Örülök, hogy sikerült győznünk az Australian Open elveszített döntőjét követően! Nagyon nagyot kellett küzdenünk a sikerért, hiszen döntő szett 1:4-ről jöttünk vissza, előtte pedig szetthátrányban voltunk. Nagyon boldog vagyok, ahogyan ezt a rövidítést lejátszottuk Kikivel! Rengeteg magyar szurkoló drukkol nekünk, nyilván Kiki révén a francia közönség is mellettünk van. Minden meccsen óriási a hangulat! Külön köszönöm Mindenkinek a drukkolást! Azt hiszem, pénteken lesz az elődöntő. Nagyon várom! Női párosban ez lesz az első elődöntőm a Roland Garroson, vegyes párosban már játszottam a négy között. Drukkoljatok Nekem!” – nyilatkozta Timi.

 

A magyar-francia kettős nagyszerűen kezdte a 32 perces első játszmát: a nyitó gémben 15-re nyerte el ellenfele adogatását, majd 0-ra hozta saját gémjét. Sajnos 2:1 után Csang és Stosur úgy brékelt, hogy ellenfele 30-0-ra is vezetett. Ez később sorsdöntőnek bizonyult.

 

A kínai-ausztrál kettős a hatodik játékban 15-re nyerte el ellenfele szerváját, majd 5:3 után 30-ra hozta adogatását.

 

A 32 perces második szett nagy változást hozott. Az idei Australian Open győztese a második játékban bréklabdáról hozta adogatását, utána viszont Timi és Kiki Mladenovic átvette az irányítást. A 2. helyen kiemelt kettős a negyedik gémben 0-ra, majd a hatodik játékban 40-re brékelt. A játzsma utolsó játékát hatalmas csatában hozta, jöhetett a 3. játszma.

 

Sajnos a döntő felvonás nyitó harmada egyoldalúan alakult, Csang és Stosur sokkal pontosabban játszott. A kínai-ausztrál kettős 1:1 után 30-40-ről hozta a szerváját, majd brékelt 30-ra.

 

Timi és Kristina Mladenovic 1:4-et követően fogadóelőnyről nyerte adogatását, majd volt három labdája a 3:4-hez. A harmadik esélynél Timi fonákja után Csang a hálóba ütötte a labdát.

 

A magyar játékos adogatott az egyenlítésért, volt 40-30, majd 40-40 is. Végül Timi hozta a gémet! (4:4). A kínai-ausztrál kettős 30-30 után hozta a szerváját, majd Mladenovic adogatásánál vezetett 30-15-re. A francia játékos végül megnyerte a saját játékát, 40-30 után Timi fonákja döntött. A következő két gémet is hozta az adogató kettős, jöhetett a tie-break!

 

A rövidítés elején mindkét kettős elveszítette adogatását, a folytatás viszont álomszerű volt. Timi és Kiki Mladenovic elhúzott 4-1-re, majd 6-2-re. Az első meccslabdát még hárította Csang és Stosur, majd a francia játékos adogatásánál Timi lecsapása mindent eldöntött.

 

A magyar játékos először jutott női párosban az elődöntőbe a Roland Garroson! Juniorként 2009-ben (társ: Heather Watson) finalista, 2010-ben (társ: Sloane Stephens) pedig bajnok volt. Timi 2014-ben elődöntős volt vegyes párosban az amerikai Eric Butorac oldalán.