Roland Garros 2018: vereség egyesben

2018-05-28 – (Fotó: ZÁDOR PÉTER) Timi mindkét játszma elején brékelőnybe került.

 

ROLAND GARROS (GRAND SLAM-VERSENY, 36 000 000 EURO, SALAK), NŐI EGYES, 1. FORDULÓ
Lara Arruabarrena (spanyol)-Babos Tímea 7:6 (7-5), 6:3

 

A mérkőzés 1 óra 29 percig tartott Párizsban.

 

„Természetesen nagyon sajnálom a mai mérkőzést! Hiszen 5:2-re vezettem az első játszmában és a második szettben is rengeteg lehetőségem volt. Összességében megvolt az esélyem a továbbjutásra. Továbbra is az a gond, hogy nem tudok élni a lehetőségeimmel. Nem úgy játszom meg a fontos pontokat, ahogyan kellene. Ahogyan addig játszottam, amíg elértem a nagy esélyig. Ezen kell javítani. Az viszont biztos Nálam, hogy rengeteget dolgozok azon, hogy jobb lehessek. Biztos vagyok abban, hogy idővel tudok változtatni és még jobb leszek! A mai meccsről: Arruabarrena elég jó játékos salakon, jó eredményekkel, kellemetlen játékkal és játékstílussal. Nem volt egyszerű ellene játszani. Persze mondhatjuk, hogy ott volt az esély a kezemben, lehetett volna jobb is és nyerhettem volna. Ez most így alakult! Próbálok pozitív maradni. Az a legfontosabb, hogy keményen dolgozzak tovább, hogy a következő lépcsőfokra lépjek és még jobb lehessek” – nyilatkozta Timi.

 

Az 55 perces nyitó játszma első részében úgy tűnt, hogy Timi felül tudja múlni salakspecialista ellenfelét. A magyar játékos 1:0 után 15-re nyerte el Arruabarrena adogatását, majd 5:3-ig biztosan tartotta előnyét. Sajnos a kilencedig gémben a spanyol játékos brékelt 15-re, majd 0-30-ról hozta a szerváját.

 

Timi 5:5 után 15-40-ről mentette meg az adogatását, majd Arruabarrena labdamenetet sem veszített, így jöhetett a tie-break.

 

A rövidítésben Timi kétszer háromszor egyenlített az elveszített adogatópontot követően, de 5-5 után csak a spanyol játékos nyert labdamenetet.

 

A második szett elején Timi újra brékelőnybe került, de 2:0 után sorozatban öt gémet veszített. A magyar játékos 40-15-ről, majd 40-0-ról sem tudta hozni a szerváját. A sokkal nyugodtabban, türelmesebben és pontosabban játszó Arruabarrena a kilencedik gémet 0-ra nyerte, ezzel lezárta a mérkőzést.