Roland Garros 2018: újabb győzelem női párosban

Roland Garros 2018: újabb győzelem női párosban

2018-06-02 – (Fotó: ZÁDOR PÉTER) Timi és Kristina Mladenovic összesen ötször nyerte el ellenfele adogatását.

 

ROLAND GARROS (GRAND SLAM-VERSENY, 36 000 000 EURO, SALAK), NŐI PÁROS, 2. FORDULÓ
Babos Tímea, Kristina Mladenovic (magyar, francia, 1.)-Hibino Nao, Okszana Kalasnyikova (japán, grúz) 6:1, 6:3

 

A mérkőzés 1 óra 5 percig tartott Párizsban.

 

„Örülök a mai győzelemnek, ma is jól játszottunk! Kiegyensúlyozottak és agresszívak voltunk, küzdünk minden pontért. Ez a legfontosabb! Nagyon pozitív számunkra, hogy első helyen kiemeltek, esélyesek vagyunk, meg is nyerhetjük az egész versenyt. Ez abszolút motiváló! Nagyon jól érezzük Magunkat a pályán. Úgy érzem, hogy Nekem is jól ment a játék, jól ritörnöztem és jól is mozogtam a hálónál. Várom az újabb kihívásokat” – nyilatkozta Timi.

 

Újabb fontos lépés női párosban a Roland Garroson: Timi és Kristina Mladenovic magabiztos sikerrel jutott a legjobb 16 közé a salakos Grand Slam-versenyen!

 

Az Australian Open-győztes kettős uralta a mérkőzést a 27 perces első játszmában. Timi és francia társa 0-ra, majd 30-ra brékelt, elhúzott 4:0-ra. Ekkor meglepő események következtek. Az 1. helyen kiemelt kettős 40-0-ra is vezetett adogatóként, de végül Hibino és Kalasnyikova nyerte a gémet.

 

Szerencsére ezután a magyar-francia páros visszavette az irányítást, brékelt 30-ra, majd 15-re szerválta ki a nyitó felvonást.

 

A második szett picit szorosabban alakult, de veszély nem fenyegette Timi és Kristina Mladenovic sikerét. A magyar-francia kettős a nyitó játékban 0-ra nyerte el ellenfele szerváját, adogatóként pedig nagyon magabiztosan őrizte az előnyét. A végén, 5:3 után Timi és társa 30-ra brékelt, lezárta a mérkőzést.

 

A magyar-francia páros következő ellenfele a 13. helyen kiemelt Nicole Melichar és Květa Peschke lesz.

 

Az 1993. július 29.-én született amerikai játékos 35. helyen áll a világranglistán, pályafutása legjobbjaként 33. (2018. április 30.) volt. Melichar eddig 2 WTA Tour, 1 WTA-125-ös és 6 ITF-versenyt nyert párosban.

 

 

Az 1975. július 9.-én született cseh játékos 22. helyen áll párosban a világranglistán, pályafutása legjobbjaként 1. (2011. július 4.) volt. Peschke eddig 29 WTA- és 2 ITF-tornát nyert. A cseh játékos hét évvel ezelőtt veretlen maradt női párosban Wimbledonban (társ: Katarina Srebotnik), míg 2010-ben a döntőig jutott a Roland Garroson (társ: Srebotnik).

 

A Melichar-Peschke kettős áprilisban veretlen maradt Prágában (Csehország, 250 000 dollár, salak), előtte pedig döntős volt Stuttgartban (Németország, 816 000 dollár, fedett pálya/salak).

 

Néhány hete Madridban Timi és Kristina Mladenovic 6:4, 6:1-re győzött Melichar és Peschke ellen.

 

Szombaton újabb nagy meglepetés történt női párosban a Roland Garroson: kiesett a még világelső, tajvani Csan Latisha, valamint a tavaly a cseh Lucie Šafářová oldalán Párizsban bajnok Bethanie Mattek-Sands kettőse!