Roland Garros 2018: nagy meccs és győzelem női párosban

Roland Garros 2018: nagy meccs és győzelem női párosban

2018-06-04 – (Fotó: ZÁDOR PÉTER) Timi és Kristina Mladenovic szetthátrányból fordított és így negyeddöntős.

 

ROLAND GARROS (GRAND SLAM-VERSENY, 36 000 000 EURO, SALAK), NŐI PÁROS, 3. FORDULÓ
Babos Tímea, Kristina Mladenovic (magyar, francia, 1.)- Nicole Melichar, Květa Peschke (amerikai, cseh, 13.) 4:6, 6:2, 7:5

 

 

A mérkőzés 1 óra 56 percig tartott Párizsban.

 

„Nagyon-nagy mérkőzés volt! Jól játszott az ellenfél, meg is lepett minket a játékával. Pedig Madridban már találkoztunk, akkor sokkal simábban nyertünk. Melichar kifejezetten jól adogatott. De összességében örülök annak, hogy így tudtunk küzdeni és visszajöttünk, nehéz helyzeteket oldottunk meg jól. Nagyon pozitív, ahogyan az utolsó gémekben játszottam. Ahogyan haladtunk a végéhez, úgy lett jobb és jobb a teljesítményem! A kezembe vettem az irányítást, gyakorlatilag egyet sem hibáztam. Nagyon jól ritörnöztem, kétszer is kiválóan ütöttem el. Nagyon boldog vagyok, hiszen az egyéniben időnként pont az hiányzik, hogy agresszívabb és bátrabb legyek. Ez most nagyon meg volt. Várom a következő fordulót!” – nyilatkozta Timi.

 

Nagyon rosszul kezdte a mérkőzést a magyar-francia kettős: a 31 perces első játszma nyitó gémjében adogatóként egy labdamenetet nyert, majd fogadóként annyit sem. Sőt! Melichar és Peschke a harmadik játékban két bréklabdához jutott, szerencsére ezúttal sikerült megtartani a szervát.

 

Az amerikai-cseh páros a következő játékot 30-30 után nyerte, majd fogadóként vezetett 30-0-ra. Timi és Kristina Mladenovic végül hozta a szerváját, majd jött két sima adogatógém. A nyolcadik játékban a magyar-francia páros eljutott 40-40-ig, sajnos bréklabdáig már nem.

 

Az 1. helyen kiemelt kettős magabiztosan nyerte adogatását, a tízedik gémben aztán Melichar és Peschke esélyt sem adott, nem veszített labdamenetet…

 

A második felvonás második játékában Timi és Mladenovic végre bréklabdához jutott, de nem sikerült kihasználni az esélyt. A negyedik gémben a magyar-francia páros brékelt 15-re, majd 15-30-ról hozta a szerváját. Melichar és Peschke 40-15 után 40-re nyert adogatását, majd az 1. helyen kiemelt kettős labdamenetet sem veszített, majd brékelt 15-re!

 

A döntő felvonás nyitó játékát Timi és Kristina Mladenovic 15-40-ről mentette meg, majd Melichar és Peschke fordított 0-30-ról.  A negyedik játékban az amerikai-cseh kettős 40-0-ra is vezetett adogatóként, de végül brékelt 40-re az 1.helyen kiemelt páros! Sajnos a következő játékban Timi és Kristina Mladenovic 40-30-ról veszítette el a szerváját, majd Melichar és Peschke 15-re hozta a sajátját (3:3).

 

A hetedik gémben a magyar-francia kettős 40-0-ra is vezetett, majd bréklabdát hárított. Végül nagy csatában sikerült hozni a fontos gémet! Ezután Timi és Kristina Mladenovic 15-re nyerte el ellenfele szerváját, de a következő játékban Melichar és Peschke fogadóként két bréklabdához jutott. Sajnos a második esélyt ki is használta az amerikai-cseh kettős…

 

A végén a magyar-francia páros simán hozta adogatását, majd az utolsó játékban 40-15-re is vezetett fogadóként. Az első és a második meccslabdát is hárította Melichar és Peschke, de a következőt már értékesítette Timi és Kristina Mladenovic. Így a magyar játékos először lett negyeddöntős női párosban a Roland Garroson!

 

Timi és Kristina Mladenovic ellenfele a negyeddöntőben Hozumi Eri és Ninomija Makato lesz.

 

Az 1994. február 17.-én született Hozumi 65. helyen áll párosban a világranglistán, karrierje legjobbjaként 29. (2017. január 30.) volt. A japán játékos eddig 1 WTA Tour- és 18 ITF-versenyt nyert ebben a műfajban.

 

Az 1994. május 28.-án született Ninomija 41. helyen áll párosban a világranglistán, pályafutása legjobbjaként 35. (2018. február 26.) volt. A japán játékos eddig 1 WTA Tour- és 19 ITF-versenyt nyert ebben a műfajban.