Roland Garros 2018: győztes kezdés női párosban

Roland Garros 2018: győztes kezdés női párosban

2018-05-30 – (Fotó: ZÁDOR PÉTER) Az Australian Open-győztes magyar-francia kettős 6:1, 5:1-re is vezetett.

 

ROLAND GARROS (GRAND SLAM-VERSENY, 36 000 000 EURO, SALAK), NŐI PÁROS, 1. FORDULÓ
Babos Tímea, Kristina Mladenovic (magyar, francia, 1.)-Csang Su-aj, Alja Tomljanovic (kínai, ausztrál) 6:1, 6:4

 

 A mérkőzés 1 óra 6 percig tartott Párizsban.

 

„Örülök a mai győzelemnek! Picit nehezebben fejeződött be, mint szerettük volna. Nagyon jól játszottunk, azt pedig korábban már mondtuk, nem az első körben kell a legjobbunkat nyújtani. Csak megmutatni, hogy jól is tudunk játszani. Boldog vagyok, hogy sikerült két szettben nyerni. Szerintem ez nagyon jó volt az első körre. Főleg úgy, hogy nem sikerült egyikünknek sem az egyéni. Tegnap nem is jöttem ki a pályára, a szálláson pihentem. Boldog vagyok, hogy ma így sikerült játszani. Az a célunk, hogy megnyerjük a versenyt! Rengeteget dolgozok ezért: ma már ismét kondiztam, reggel futottam, picit már készülök a füves pályás szezonra is. De teniszben egyértelműen az a cél, hogy megnyerjük a Roland Garrost!” nyilatkozta Timi.

 

Timi először lépett pályára női párosban GS-bajnokként Grand Slam-versenyen és először 1. helyen kiemelt, Kristina Mladenovic oldalán.

 

A magyar-francia kettős a második játszma végének egy részét leszámítva, végig jobban játszott a legfontosabb pillanatokban.

 

A 27 perces első szettben Timi és Kristina Mladenovic a 40-re megnyert nyitó gém után 30-ra brékelt, majd 30-40-ről hozta adogatását. A kínai-ausztrál páros ezután újra 30-ra veszítette el a szerváját, majd rögvest el is nyerte ellenfele játékát. Szerencsére a magyar-francia kettős újra brékelt 30-ra, majd a következő játékban is csak két labdamenetet veszített.

 

A második felvonás elején, 1:1 után Timi és társa 0-ra brékelt, majd az ötödik gémet 40-re nyerte fogadóként. A magyar-francia páros szép megoldások után 5:1-re is vezetett, amikor kisebb hullámvölgybe került.

 

A hetedik gémben Csang és Tomljanovic két meccslabdát hárított, majd 5:2 után 30-ra nyerte el Timi adogatását. Szerencsére 5:4-et követően már nem kellett izgulni, Kristina Mladenovic 0-ra hozta a szerváját, lezárta a mérkőzést.

 

A magyar-francia kettős következő ellenfele Hibino Nao és Okszana Kalasnyikova lesz.

 

Az 1994. november 28.-án született japán játékos 53. helyen áll párosban a világranglistán, pályafutása legjobbjaként 43. (2017. július 31.) volt. Hibino eddig 1 WTA Tour- és 4 ITF-versenyt nyert ebben a műfajban. Idén döntős volt a Taiwan Openen (Tajvan, 250 000 dollár, kemény pálya, társ: Okszana Kalasnyikova).

 

Az 1990. szeptember 5.-én született grúz játékos 67. helyen áll párosban a világranglistán, pályafutása legjobbjaként 43. (2016. június 13.) volt. Kalasnyikova eddig 4 WTA Tour-, 1 WTA125-ös- és 24 ITF-tornát nyert ebben a műfajban.

 

Két nagy meglepetés is született a női párosverseny első fordulójában: búcsúzott a világranglista 2. helyén áll, orosz Jelena Vesznyina és új társa, a lett Jelena Osztapenko, valamint a Miami Openen győztes, ausztrál Ashleigh Barty és az amerikai CoCo Vandeweghe. Csütörtökön szintén befejezte szereplését női párosban a világranglistán holtversenyben 2. Jekatyerina Makarova, aki Anna Kalinszkaja társaként kapott ki a nyitó körben.