Roland Garros 2017: vereség egyesben

2017-05-30 – Cornet sokkal jobban használta ki esélyeit az első és a döntő játszmában.

 

ROLAND GARROS (36 000 000 EURÓ, SALAK), NŐI EGYES, 1. FORDULÓ
Alizé Cornet (francia)-Babos Tímea 6:2, 6:7 (5-7), 6:2

 

A mérkőzés 2 óra 37 percig tartott a francia fővárosban.

 

„Azt gondolom, hogy az elmúlt időszakban ez volt az egyik legjobb meccsem, de sajnos nem sikerült megnyernem. Egy olyan hazai játékos volt az ellenfelem, aki jó teljesítményt nyújtott. Megvoltak a lehetőségeim, de nyilván nehezebbé teszi az esélyek kihasználását, hogy az utóbbi időben nem sok meccset nyertem. Picit passzívabb voltam a szükségesnél. Szerintem nem volt rossz mérkőzés. Nem használtam ki jól a lehetőségeimet, de ez sajnos benne van a pakliban, hiszen az elmúlt időszakban nem sok sikerélményem volt egyesben. Egyéniben így alakult ez a salakos szezon, de még itt van a páros, szeretnék javítani! Remélem, hogy ezzel a meccsel azért elindultam egy jó úton. Menni kell tovább, meglátjuk, mi lesz” – nyilatkozta Timi.

 

Timi nagyon jól kezdte a 49 perces első szettet: azonnal elnyerte ellenfele adogatását, majd 2:0 után két bréklabdája volt. Sajnos Cornet mindkét esélyt hárította, majd a következő gémekben mindig győztesen került ki a fontos helyzetekből.

 

A francia játékos a negyedik gémben 15-re nyerte el Timi szerváját, majd 2:2 után négy bréklabdát hárított. Ezután Cornet 40-30-ról brékelte ellenfelét, majd 4:2 után újabb két bréklabdát hárított. A nyitó szett utolsó játékában a hazai játékos 40-re nyerte el magyar ellenfele adogatását.

 

A 66 perces második felvonás még szorosabban alakult. Az első hét gémben mindkét játékos hozta adogatását, majd Cornet brékelt 15-re. De Timi azonnal válaszolt (30-ra nyerte el ellenfele szerváját), majd 5:4-nél meccslabdát hárított. A következő két játék simán alakult, jöhetett a tie-break.

 

A rövidítés nagy részében Timi nagyszerűen játszott, 6-2-re is vezetett. De Cornet feljött 6-5-re és adogatott. A magyar játékos azonban újra pontot nyert fogadóként, így jöhetett a döntő szett!

 

Sajnos a harmadik játszma már simán alakult, legalábbis a szoros kezdés után. Cornet brékelt 40-re, de utána 40-0-ról elveszítette a szerváját. Timi ezután nem tudta hozni adogatását, sőt 3:1 után Cornet ismét brékelt, ismét 15-re…

 

A magyar játékos 1:4-nél sem adta fel, 40-15-ről harcolt ki 2 bréklabdát. De nem tudott élni az eséllyekkel, 5:1 után pedig már két sima adogatójáték következett. Így Alizé Cornet jutott a legjobb 64 közé, míg Timi párosban még pályára lép a Roland Garroson.