Roland Garros 2016: vereség egyesben

2016-05-26 – Az első játszmában Timi 0:3-ról került brékelőnybe, de utána Mladenovic volt a pontosabb. A második szettben egy brék döntött.

 

ROLAND GARROS (GRAND SLAM-VERSENY, SALAK), NŐI EGYES, 2. FORDULÓ
Kristina Mladenovic (francia, 26.)-Babos Tímea 6:4, 6:3

 

A mérkőzés 1 óra 19 percig tartott.

 

„Rettentően csalódott vagyok. Nem tudtam megfelelő taktikával játszani. Nem szerváltam jól, de így is voltak lehetőségeim. De nem éltem az esélyeimmel. Sajnálom, tényleg…” – nyilatkozta Timi.

 

KÉPEK A ROLAND GARROSRÓL (KATTINTS IDE!)

 

A hazai közönség előtt szereplő Mladenovic kezdte jobban, sokkal jobban a 44 perces első szettet. A francia játékos 40-re hozta első adogatógémjét, majd brékelt 15-re. Hamarosan 3:0 lett, de ekkor jött a nagy fordulat!

 

Timi az ötödik, majd a hetedik gémben is elnyerte 40-re ellenfele szerváját. A magyar játékos 4:3-ra fordított, de előnyét nem tudta megőrizni. Mladenovic kihasználta ellenfele hibáit, brékelt kétszer 30-ra…Az első felvonás utolsó játékában Timi 30-0-ra is vezetett, de végül elveszítette adogatását.

 

A második szett is szoros csatát hozott, de sajnos újabb fordulat nélkül. A picit pontosabban játszó Mladenovic 2:1 után brékelt 15-re, ez pedig lényegében eldöntötte a mérkőzés sorsát. Timi hajtott-küzdött becsülettel, de nem tudott visszajönni a meccsbe. A hetedik gémben 30-0-ra, majd a kilencedig játékban 30-15-re vezetett fogadóként, de egyik alkalommal sem jutott el bréklabdáig.

 

A Roland Garros hivatalos statisztikája szerint Mladenovic 22 nyerőt és 18 önhibát ütött. Timi mérlege 13/22 volt.

 

A magyar játékos pénteken folytatja a szereplését a Roland Garroson, Jaroszlava Svedova oldalán párosban. Timi és kazah társa a második fordulóban a Dominika Cibulkova-Kirsten Flipkens duóval találkozik.

 

Cibulkova 148. helyen áll párosban, karrierje legjobbjaként 59. (2012. augusztus 13.) volt. Eddig WTA- és ITF-versenyt sem nyert párosban. Hét évvel ezelőtt negyeddöntős volt a US Openen, ez eddigi legjobb eredménye Grand Slam-tornán.

 

Flipkens 143. helyen áll párosban a világranglistán, pályafutása legjobbjaként 117. (2014. január 6.) volt. Eddig 1 ITF-versenyt nyert. Idén negyeddöntős volt Aucklandben (Új-Zéland, 250 000 dollár, kemény pálya, társ: Ana Ivanovics), majd a 3. körig jutott az Australian Openen Cibulkovával.