Roland Garros 2016: nagy csata, vereség párosban

Roland Garros 2016: nagy csata, vereség párosban

2016-05-29 – A 4. helyen kiemelt magyar-kazah duó szett- és brékelőnyben volt, majd a harmadik játszmában még visszajött brékhátrányból, de 5:5 után az orosz kettős volt a jobb.

 

ROLAND GARROS (GRAND SLAM-VERSENY, SALAK), NŐI PÁROS, 3. FORDULÓ
Margarita Gaszparjan, Szvetlana Kuznyecova (orosz)-Babos Tímea-Jaroszlava Svedova (magyar, kazah, 4.) 4:6, 7:6 (7-5), 7:5

 

„Azt gondolom, hogy ez a Garros sikerült, ahogy sikerült. Sikerülhetett volna jobban is, de nem szabad telhetetlennek lenni. Voltak meccsek, amelyeken nagyon jól játszottam, volt olyan meccs, amelyen kevésbé. De nyilván pozitívnak kell maradni! És ez egy nagyon pozitív salakszezon volt, főleg az elmúlt évekhez képest. Ha csak a pontokat nézzük vagy azt, hogy idén sokkal több meccset nyertem, mint amennyit veszítettem. Ez is pozitív” – nyilatkozta Timi.

 

KÉPEK A ROLAND GARROSRÓL (KATTINTS IDE!)

 

A mérkőzés 2 óra 25 percig tartott.

 

A 39 perces első játszma elején a magyar-kazah kettős brékelőnybe került 1:1 után, 0-ra nyerte el ellenfele adogatását. Az előnyt azonban a következő gémben el is veszítette Timi és Svedova. Az orosz kettős 3:2 után két bréklabdához jutott, de egyiket sem tudta kihasználni (3:3).

 

A szett végén Timi és társa 40-re brékelt, majd 5:4 után 30-ra hozta a szerváját.

 

Az 52 perces második felvonás még nagyobb csatát hozott. Mindkét duó jól adogatott majd a hetedik gémben Timi és Svedova megtörte ellenfelét, 15-re brékelt. De Gaszparjan és a párosban kétszeres Grand Slam-győztes Kuznyecova azonnal egyenlített, majd 4:4 után egy, 5:5 után pedig két bréklabdát hárított. Ez pedig sorsdöntőnek bizonyult.

 

A rövidítésben az orosz duó két fogadóponttal elhúzott 3-0-ra. A magyar-kazah kettős visszajött 3-2-re, majd 5-4-nél újra elveszítette az adogatását. Gaszparjan és Kuznyecova pedig 6-5 után adogatóként lezárta a játszmát.

 

A döntő szett első játékában Timi elveszítette adogatását, majd az orosz kettős biztosan őrizte előnyét. Egészen 5:4-ig. Ekkor a magyar-kazah duó visszabrékelt, 5:5, 15-15-nél azonban jött egy esőszünet. A folytatásban sajnos Timi és Svedova gémlandáról elveszítette adogatását, 6:5 után pedig nem nyert pontot fogadóként.

 

A magyar játékos ezzel befejezte szereplését a Roland Garroson, legközelebb a tervek szerint már a birminghami füves pályás WTA-versenyen lép majd pályára.

 

Garros09