Roland Garros 2016: győztes rajt párosban

Roland Garros 2016: győztes rajt párosban

Davis Cup ITA vs SUI Adriatic Arena Pesaro

2016-05-25 – Az elveszített nyitó szett után Timi és Svedova feljavult, viszonylag simán fordított a Rodionova-nővérek ellen.

 

ROLAND GARROS (GRAND SLAM-VERSENY, SALAK), NŐI PÁROS, 1. FORDULÓ
Babos Tímea, Jaroszlava Svedova (magyar, kazah, 4.)-Anastasia Rodionova, Arina Rodionova (ausztrál) 4:6, 6:2, 6:1

 

A mérkőzés 1 óra 49 percig tartott.

 

Nehezen, nagyon nehezen indult a mérkőzés a magyar-kazah duó szempontjából. A 39 perces első szettben az orosz születésű, de már ausztrál színekben szereplő testvérpár azonnal brékelt, majd előnyét meg is őrizte 4:3-ig. Ekkor Timi és Svedova 30-ra nyerte el ellenfele szerváját, majd adogatóként vezetett 40-30-ra. De Anastasia és Arina Rodionova megismételte az első gémben mutatott bravúrt, és brékelt…

 

Az első játszma utolsó gémjében Timi és társa hárított három szettlabdát, de a negyediket már értékesítette az ellenfél.

 

A 42 perces második játszma eleje fordulatot hozott. Timi és Svedova 1:0 után brékelt 40-re, majd jött a meccs játéka! A Rodionova-testvérek fogadóként 40-0-ra is vezettek, majd negyedik és ötödik bréklabdáig is eljutotttak. De a magyar-kazah duó mindannyiszor egyenlített, végül meg is védte az adogatást.

 

Timi és Svedova ezután magabiztosan jutott el 5:2-ig, majd brékelt ismét 40-re. Jöhetett a döntő felvonás.

 

A harmadik játszmában a magyar-kazah kettős ugyan azonnal elveszítette brékelőnyét 2:0 után, de a negyedik gémben ismét elnyerte ellenfele szerváját. Timi és Svedova 4:1 után 30-ra brékelt, ezzel gyakorlatilag eldöntötte a továbbjutás sorsát. Az utolsó játékban a 4. helyen kiemelt páros 30-ra nyerte szerváját, ezzel bejutott a második fordulóba a Roland Garroson.

 

Timi és Svedova következő ellenfele a Dominika Cibulkova-Kirsten Flipkens vagy a Myrtille Georges-Alize Lim kettős lesz.