Roland Garros 2016: amerikai ellenfél egyesben

Roland Garros 2016: amerikai ellenfél egyesben

2016-05-20 – A 23 éves magyar játékos a világranglista 105. helyén álló Samantha Crawford ellen mutatkozik majd be Párizsban.

 

Pénteken délben férfi és női egyesben is elkészítették a főtábla sorsolását a szezon második Grand Slam-versenyén: Timi ellenfele Samatha Crawford lesz.

 

– Hogyan értékelnéd az idei szereplésedet salakon?

 

– Idén újra sokat tanultam, hogyan is kell salakon játszani. Főleg a rabati verseny után éreztem rá jobban. Összességében jónak érzem az eddigi salakos szereplésemet. Remélem, hogy ezt jól tudom majd lezárni a Garros-szal!

 

– Hogyan alakult a felkészülésed az elmúlt napokban?

 

– Sok időt töltöttem a kondiban és a pályán is. Hosszúak a Grand Slam-versenyek, fel kell készülni arra, hogy több meccset kell lejátszani. És persze Nekem szükségem is van a sok munkára és edzésre, hogy tovább tudjak fejlődni és jól tudjak játszani.

 

– Mi a véleményed a sorsolásról?

 

– Egy Grand Slamen sohasem könnyű az első mérkőzés. Akárki is legyen az ellenfél. A célom az, hogy a maximumot hozzam ki Magamból. Mindent megteszek ezért, remélem, meg lesz ennek az eredménye! Nyomás nélkül szeretnék játszani és élvezni a versenyt, szeretném folytatni az elmúlt hetek jó játékát.

 

KÉPEK PÁRIZSBÓL – KATTINTS IDE!

 

A 23 éves magyar játékos 44. helyen áll a világranglistán. Korábban kétszer volt főtáblás Párizsban: 2012-ben és 2015-ben is az első fordulóban búcsúzott. Timi két évvel ezelőtt elődöntős volt vegyespárosban, tavaly pedig a legjobb nyolcig jutott. Női párosban 2012-ben és 2015-ben a 2. fordulóban búcsúzott.

 

Samantha Crawford 1995. február 18.-án született, jelenleg 105. helyen áll a világranglistán. Karrierje legjobbjaként 104. (2016. április 11.) volt. Eddig 1 ITF-versenyt nyert egyesben.

 

Az amerikai játékos idén a selejtezőből egészen az elődöntőig menetelt Brisbane-ben (Ausztrália, 1 millió dollár, kemény pálya), mások mellett nyert Belinda Bencic (akkor WTA-14., 7:5, 7:5) és Andrea Petkovic (akkor WTA-24., 6:3, 6:0) ellen is. Az Australian Open első fordulójában Danka Kovinyics (akkor WTA-54., 6:2, 6:4) búcsúztatta.

 

Crawford még egyszer sem volt főtáblás a Roland Garroson.

 

A két játékos még nem találkozott WTA-versenyen egyesben.

 

NŐI PÁROS: OROSZ-AUSZTRÁL ELLENFÉL

 

Két nappal a női egyes sorsolása után párosban is elkészült a beosztás a Roland Garroson: Timi és Jaroszlava Svedova a 4. kiemelt lett Párizsban.

 

A magyar-kazah duó ellenfele a Anastasia és Arina Rodionova lesz. Az orosz származású testvérpár idősebb tagja, a 34 éves Anastasia 2009, míg húga, Arina (26 éves) 2014 óta szerepel ausztrál színekben.

 

Anastasia Rodionova 44. helyen áll a világranglistán, karrierje legjobbjaként 15. (2014. szeptember 8.) volt. Eddig 9 WTA- és 13 ITF-versenyt nyert. Hat évvel ezelőtt elődöntős volt a US Openen, a másik három Grand Slam-tornán a legjobb nyolc közé jutás számít a legjobbjának. A Roland Garroson 2011-ben és 2012-ben jutott a negyeddöntőbe. Idén Arinával került a legjobb nyolc közé az Australian Openen.

 

Arina Rodionova 67. helyen áll a világranglistán, pályafutása legjobbjaként 41. (2015. július 27.) volt. Eddig 28 ITF-versenyt nyert párosban.