Roland Garros 2015: vereség női párosban

Roland Garros 2015: vereség női párosban

2015-05-30 – A Daniela Hantuchova-Samantha Stosur kettős két szettben nyert Timi és Kristina Mladenovic ellen a 2. fordulóban a francia nyílt teniszbajnokságon.

A mérkőzés 1 óra 26 percig tartott.

 

FRANCIA NYÍLT TENISZBAJNOKSÁG (PÁRIZS, GRAND SLAM-VERSENY, SALAK), NŐI PÁROS, 2. FORDULÓ
Daniela Hantuchova, Samantha Stosur (szlovák, ausztrál)-Babos Tímea, Kristina Mladenovic (magyar, francia, 3.) 7:5, 6:3

 

„Elképesztő megint, ami történt…Az egy dolog, hogy nagyon rossz volt a sorsolásunk. De még mellé az ellenfél ilyen jól is játszott, főleg Stosur…Hihetetlen…Nagyon csalódott és mérges és minden vagyok! Sajnálom, tényleg! Marad a vegyespáros, de leginkább edzés és készülés fűre, s’Hertogenboschra” – nyilatkozta Timi.

 

Timi és társa nehéz ellenfelet kapott a második fordulóra, hiszen néhány évvel ezelőtt Hantuchova és Stosur is közvetlenül a világ közvetlen élmezőnyébe tartott ebben a műfajban. Az ausztrál klasszis két Grand Slam-versenyt nyert női párosban, állt a világranglista élén.

 

Sajnos a második fordulóban szinte végig a rendkívül rutinos szlovák-ausztrál kettős játszott jobban. Stosur egészen kiváló teljesítményt nyújtott.

 

A 48 perces első szettben Timi és Mladenovic 5:5-ig tudta tartani a lépést az ellenféllel, több adogatójátékban is nagy nehézségei adódtak a duónak. Fogadóként sajnos nem volt igazán esélye a magyar-francia kettősnek. Aztán 6:5-nél Mladenovic elbizonytalanodott, nagyon simán, 15-re veszítette el a szerváját…

 

A második játszma elején felcsillant a remény! Timi és társa 1:1 után 30-ra brékelte Hantuchovát, majd volt labdája a 3:1-hez. Sajnos Mladenovic nem tudta hozni a szerváját, 40-re bukta el, majd 3:2 után Timi is elveszítette az adogatását. Ez pedig végzetesnek bizonyult.

 

A magyar-francia kettős 5:2-nél még hárított egy meccslabdát adogatóként, majd a következő gémben még kettőt 40-15-öt követően. De a negyedik mérkőzéslabda már eldöntött mindent…