Roland Garros 2015: remek siker vegyes párosban

Roland Garros 2015: remek siker vegyes párosban

2015-05-31 – Timi és Alexander Peya nagy küzdelem után, két szettben nyert az Abigail Spears-Scott Lipsky duó ellen a 2. fordulóban vegyes párosban.

A mérkőzés 71 percig tartott. A magyar-osztrák duó ellenfele a negyeddöntőben a Lucie Hradecka-Marcin Matkowski kettős lesz a Roland Garroson.

 

FRANCIA NYÍLT TENISZBAJNOKSÁG (PÁRIZS, GRAND SLAM-VERSENY, SALAK), VEGYES PÁROS, 2. FORDULÓ
Babos Tímea, Alexander Peya (magyar, osztrák, 7.)-Abigail Spears, Scott Lipsky (amerikai) 7:6 (7-5), 6:3

 

„Érdekes nap volt a mai. Tele esővel, de szerencsére jól abszolváltuk a meccsünket. Élvezem a vegyespárost, Alex jó partner. Örülök, hogy így megtörtem a 2-es pálya „átkát” és tudtam egy meccset nyerni rajta idén 😀 Holnap szünnap Nekem, de már készülök a fűre. Sok kondi, picit másféle tenisz és edzés. Természetesen szeretnék majd egyesben is helytállni” – nyilatkozta Timi.

 

A párizsi rossz idő, az eső miatt órákat csúszott a program, szerencsére a nap végén volt ok az örömre. Timi tavaly Eric Butorac oldalán jutott az elődöntőbe, most pedig új társával, Alexander Peyával is már a nyolc között jár.

 

A vasárnapi mérkőzés 43 perces első játszmájában Timi és társ kétszer is brékelőnybe került (4:2, 5:3), de az ellenfél mindkét alkalommal visszakapaszkodott. A tie-break aztán már új forgatókönyvet hozott.

 

Spears és Lipsky minibrékkel vezetett 4-2-re, de szerencsére ez az előny sem tartott ki. Timi és Peya egyenlített 4-4-re, de ekkor újra az ellenfél „brékelt”. A magyar-osztrák kettős két fogadóponttal fordított, majd 6-5 után lezárta a szettet.

 

A második játszma elején, az amerikai duó hozta az első adogatógémet, majd fogadóként 40-0-ra is vezetett. Timi és Peya azonban megmentette ezt a játékot négy bréklabdáról, majd 1:1 után 40-re nyerte el ellenfele szerváját.

 

Ez az előny pedig már elegendőnek bizonyult! Timi és Peya 5:3-nál már a negyeddöntőért fogadott és ezúttal is brékelt 40-re, lezárta a meccset.

 

A magyar-osztrák duó következő ellenfele ismét két, igazi párosspecialista lesz.

 

A 30 éves Hradecka jelenleg 28. a világranglistán, de karrierje legjobbjaként volt 4. (2012. október 22.) is. Eddig 18 WTA- és 34 ITF-versenyt nyert női párosban. Női párosban 4 Grand Slam-versenyen volt döntős, mindannyiszor Andrea Hlavackova oldalán. A cseh duó 2011-ben a Roland Garroson, míg 2013-ban a US Openen volt bajnok. Vegyespárosban kétszer volt finalista, mindkétszer a Frantisek Cermakkal. A cseh kettős 2013-ban a Roland Garroson maradt veretlen.

 

A 34 éves Marcin Matkowski 19. párosban a világranglistán, pályafutása legjobbjaként 7. (2012. július 9.) volt. A lengyel játékos eddig 16 ATP-versenyt nyert. Férfi párosban 2011-ben (társ: Mariusz Fyrstenberg), míg vegyespárosban 2012-ben volt döntős a US Openen (társ: Kveta Peschke).