Roland Garros 2015: osztrák társ vegyespárosban

Roland Garros 2015: osztrák társ vegyespárosban

2015-05-19 – Négy verseny után Timi új társsal szerepel majd vegyespárosban: a 22 éves magyar játékos az amerikai Eric Butorac helyett immár az osztrák Alexander Peya oldalán indul.

Timi éppen egy évvel ezelőtt mutatkozott be vegyespárosban. Akkor a Roland Garroson több remek eredmény után elődöntőt ünnepelhetett Butorac-kal. Utána Wimbledonban a 3. fordulóig jutott Timi és amerikai társa, aztán a US Openen és idén az Australian Openen már a nyitó kör végállomást jelentett.

 

– Mi az oka annak, hogy négy közös verseny után immár nem Eric Butorac lesz a társad vegyespárosban?

 

– Sajnos Ericnek a rangsora nem elég jó, hogy bekerüljünk, illetve nagyon necces lenne. Nagyon jóban vagyunk, rendes srác, segítőkész! Gratulál a mai napig minden győzelmemre és én is neki. Ettől függetlenül nem működött már a közös játék, persze hozzáteszem, a sorsolásunk sem volt könnyű az elmúlt Slameken. De most úgy gondoltam, megpróbálom mással. Meglátjuk, mi sül ki belőle!

 

– Hogyan “találtál rá” Peyára, láttad-e korábban őt játszani?

 

– Igen, láttam játszani, nem is egyszer. Tavaly még nagyon elől volt a ranglistán, aztán babájuk született. Ezért kevesebbet játszott, így most picit visszacsúszott. De kiváló játékos, természetesen. Örülök, hogy vele indulhatok. Egyébként pedig szimplán megkérdezett, hogy szeretnék-e vele játszani. Ezt megbeszéltem Eric-kel, és utána igent mondtam Alexandernek.

 

– Tavaly elődöntős voltál a Garroson vegyespárosban. Mi lehet idén a célod?

 

– Őszinte leszek: a vegyespáros a legkevésbé fontos a számomra. De persze szeretnék ebben is jó eredményt elérni. Természetesen elsődleges az egyéni, hogy ott jól játsszak! Aztán a női páros, egy esetleges Grand Slam-győzelem a jövőben és idénre a világbajnoki részvétel. Remélem, hogy jó eredményekkel „szolgálhatok” az idei Garroson!

 

Az 1980. június 27-én született Alexander Peya ugyan egyesben is tagja volt a top100-nak, de pályafutása legnagyobb sikereit párosban érte el. A rutinos osztrák játékos karrierje legjobbjaként 3. (2013. augusztus 12.) volt, jelenleg pedig 17. a világranglistán. Eddig 13 ATP-versenyt nyert férfi párosban, idén Münchenben ünnepelhetett salakon a brazil Bruno Soares oldalán. Peya és dél-amerikai társa 2013-ban döntőt játszott a US Openen.

 

Peya a New York-i siker mellett férfi párosban elődöntős volt a Roland Garroson (2013) és Wimbledonban (2011) is.

 

A 34 éves osztrák játékos az idei Australian Openen negyeddöntős volt vegyespárosban Andrea Hlavackova (női párosban 2, vegyespárosban 1 Grand Slam-versenyt nyert) oldalán.