Roland Garros 2015: vereség vegyes párosban

Roland Garros 2015: vereség vegyes párosban

2015-06-02 – Timi és Alexander Peya döntő rövidítés után szenvedett vereséget a negyeddöntőben a Hradecka-Matkowski duóval szemben.

A mérkőzés 1 óra 31 percig tartott.

 

FRANCIA NYÍLT TENISZBAJNOKSÁG (PÁRIZS, GRAND SLAM-VERSENY, SALAK), VEGYES PÁROS, NEGYEDDÖNTŐ
Babos Tímea, Alexander Peya (magyar, osztrák, 7.) 7:6 (7-4), 3:6, 10-8

 

„Számomra sajnos véget ért az idei Roland Garros. Az eredmények lehettek volna jobbak is, de nagyon örülök, hogy idén is itt játszhattam és ennyi élménnyel gazdagodhattam! Köszönöm a sok drukkolást, a sok biztatást! Jövőre találkozunk RG!” – nyilatkozta Timi.

 

Timi és osztrák társa nagyon közel járt ahhoz, hogy az első közös szereplés során elődöntőt játszhasson a Roland Garroson. Sajnos a magyar-osztrák duó épp a két rövidítés hajrájában veszített értékes pontokat.

 

A 46 perces nyitó szettben Hradecka és Matkowski 1:0 után 30-ra nyerte el Peya szerváját, ez később döntőnek bizonyult. A magyar-osztrák kettős azonnal visszabrékelt, majd 6:6-ig már mindkét páros hozta a szerváját.

 

A rövidítést Timi és társa kezdte minibrékkel, de az ellenfél gyorsan fordított. A magyar-osztrák duó még visszakapaszkodott 4-4-re, de utána csak az ellenfél nyert labdamenetet.

 

A 32 perces második szett sokkal simábban alakult. Timi és Peya két brékkel elhúzott 5:1-re, majd 40-15-re vezetett. Hradecka és Matkowski azonban elnyerte az osztrák játékos adogatását, majd hozta a sajátját is (5:3). Szerencsére ezután Timi ismét jól adogatott, 30-ra nyerte szerváját, ezzel a szettet is.

 

A döntő rövidítésben a magyar-osztrák kettős többször vezetett minibrékkel, de 8-6 után sajnos az ellenfél volt a jobb. A cseh-lengyel kettős elnyerte Peya adogatását, majd 9-8 után fogadóként lezárta a negyeddöntőt.

 

Timi a jövő héten lép legközelebb pályára, a 250 000 dolláros, s’Hertogenboschban sorra kerülő füves pályás WTA-versenyen. A 22 éves magyar játékos a tervek szerint párosban is szerepel majd állandó társa, Kristina Mladenovic oldalán.