Roland Garros 2015: győzelem női párosban

Roland Garros 2015: győzelem női párosban

2015-05-27 – Timi és Kristina Mladenovic nagy csatában, két szettben nyert a Marina Erakovic-Heather Watson kettős ellen a női párosverseny első fordulójában a Roland Garroson.

A mérkőzés 1 óra 33 percig tartott. A 3. helyen kiemelt magyar-francia duó következő ellenfele a Daniela Hantuchova-Samantha Stosur kettős lesz Párizsban.

 

FRANCIA NYÍLT TENISZBAJNOKSÁG (PÁRIZS, GRAND SLAM-VERSENY, SALAK), NŐI PÁROS, 1. FORDULÓ
Babos Tímea, Kristina Mladenovic (magyar, francia, 3.)-Marina Erakovic, Heather Watson (új-zélandi, brit) 6:4, 7:6 (7-2)

 

„Nem volt könnyű a mai meccs, de szuper, hogy sikerült. Kellemetlen ellenfél volt, és hogy őszinte legyek, nekünk sem ment annyira jól. Nekem alapvonalról jól ment, de érdekes módon a röpte most kevésbé. Kiki pedig fordítva, illetve a szervája döcögött…Sebaj, első kör sosem egyszerű egy Slamen. Örülök a győzelemnek mindenesetre” – nyilatkozta Timi.

 

Timi és Kristina Mladenovic a marrákesi és a római tornagyőzelem, a pályán aratott hét siker után kezdte meg szereplését női párosban a Francia nyílt teniszbajnokságon. A magyar-francia kettőst a 3. helyen emelték ki, de így is nagyon „munkás” és nehéz mérkőzést láthatott a közönség a Roland Garroson.

 

A 37 perces első szettben Timi és Mladenovic azonnal elnyerte ellenfele szerváját, de a brékelőny nem tartott sokáig. Az Erakovic-Watson kettős 2:1 után 30-ra brékelt, de ezután ismét a 3. helyen kiemelt duó percei következtek.

 

A 22 éves magyar és francia játékos az ötödik gémet 15-re nyerte fogadóként, ez az előny pedig ki is tartott. A tízedik játékot Timi és Mladenovic 0-30 után hozta adogatóként.

 

A második szettben a magyar-francia kettős 2:2 után brékelt 30-ra, de az ellenfél 4:3 után visszajött a meccsbe. A kilencedik gémben Erakovic és Watson bréklabdát hárított, majd néhány perccel később jöhetett a tie-break.

 

A rövidítésben aztán már egyértelmű lett a helyzet! Erakovic és Watson ugyan minibrékkel vezetett 2-1-re, de utána Timi és Kristina Mladenovic szép megoldások után, sorozatban hat labdamenetet nyert!

 

A 3. helyen kiemelt magyar-francia duó következő ellenfele a Daniela Hantuchova-Samantha Stosur kettős lesz Párizsban.

 

A 32 éves Hantuchova 83. helyen áll párosban a világranglistán: karrierje legjobbjaként az 5. (2002. augusztus 26.) volt. Pályafutása során 9 WTA- és 1 ITF-versenyt nyert. Női párosban 3 alkalommal játszott döntős Grand Slam-tornán: kétszer az Australian Openen (2002, társ: Arantxa Sanchez-Vicario, 2009, társ: Szugijama Ai) és egyszer a Roland Garroson (2006, társ: Szugijama). Vegyespárosban ötször volt finalista, valamennyi helyszínen nyert egyszer-egyszer (2002, Australian Open, társ: Kevin Ullyett, 2005, Roland Garros, társ: Fabrice Santoro, 2001Wimbledon, társ: Leos Friedl, 2005, US Open, társ: Mahesh Bhupathi), vagyis ebben a számban megvan a karrier Grand Slam.

 

A szlovák játékos idei legjobbjaként negyeddöntős volt Indian Wellsben (Egyesült Államok, 6 157 160 dollár, kemény pálya, társ: Karin Knapp).

 

A 31 éves Stosur 70. helyen áll párosban a világranglistán, pályafutása legjobbjaként 1. (2006. február 6.) volt. Eddig 24 WTA- és 11 ITF-versenyt nyert női párosban. Hat Grand Slam-döntőt játszott, kétszer diadalmaskodott: Wimbledonban (2006, társ: Lisa Raymond) és a US Openen (2005, társ: Raymond). Vegyespárosban háromszor nyert: az Australian Openen (2005, társ: Scott Draper) és kétszer Wimbledonban (2008, társ: Bob Bryan, 2014, társ: Nenad Zsimonjics).

 

Az ausztrál játékos idei legjobbjaként elődöntős volt Indian Wellsben (társ: Raymond).