Roland Garros 2014: vereség női párosban

Roland Garros 2014: vereség női párosban

2014-05-29 – Timi és Varvara Lepchenko két játszmás mérkőzésen vereséget szenvedett a 2012-ben győztes, tavaly döntős Sara Errani-Roberta Vinci kettőstől.

A mérkőzés 1 óra 12 percig tartott. A magyar játékos pénteken vegyespárosban lép pályára Eric Butorac oldalán: az ellenfél a Janette Husarova-Oliver Marach duó lesz a Roland Garroson.

 

ROLAND GARROS (PÁRIZS, GRAND SLAM-VERSENY, SALAK), NŐI PÁROS, 1. FORDULÓ
Sara Errani, Roberta Vinci (olasz, 2.)-Babos Tímea, Varvara Lepchenko (magyar, amerikai) 6:1, 6:3

 

“Nem vagyok elkeseredve. Nekem jól ment a játék, több pozitívum volt, mint negatívum…Szimplán a partner kicsit gyengébb volt, keveset segített a hálónál, sajnos. Ez persze nem kifogás, de a magam részéről nem vagyok bánatos…Holnap vegyes, életemben először. Várom, érdekes lesz ” –nyilatkozta Timi.

 

Timi és a cseh Lucie Safarova a sydneyi Premier-verseny döntőjében óriási bravúrt hajtott végre, amikor három szettben legyőzte az olasz párost. Ezúttal még nagyobb meglepetés lett volna a siker, hiszen a 21 éves magyar játékos először szerepelt együtt Varvara Lepchenkóval, míg a háló túloldalán lévő Errani és Vinci már öt Grand Slam-versenyt nyert együtt, legutóbb idén az Australian Opent.

 

A 30 perces első szett elején az olaszok bréklabdát hárítottak, majd 1:1 után fölénybe kerültek. Errani és Vinci először 0-ra, majd 30-ra brékelt, 5:1-re elhúzott.

 

Ekkor következett egy nagyon hosszú és izgalmas játék. Timi és Lepchenko a nagy hátrány ellenére keményen küzdött, összesen hat alkalommal jutott el bréklabdáig. Sajnos egyik lehetőséggel sem tudtak élni, míg Errani és Vinci az első adandó alkalommal befejezte a játékot és ezzel a szettet is.

 

A második játszma elején Timi és Lepchenko 15-re nyerte el ellenfele adogatását, 2:0-ra vezetett, majd egy szoros gém után már 3:0 volt az előny. A harmadik játékban a magyar-amerikai duó 40-0 után három labdamenetet veszített sorozatban, majd 40-40 után hozta a játékot. Ezután újra Errani és Vinci percei következtek, simán szépítettek,majd 15-re brékeltek (3:2).

 

Sajnos az olaszokat nem lehetett megállítani, egyenlítettek, majd 3:3 után 0-ra nyerték el ellenfelük adogatását. Ezután még jött két szoros gém, az olaszok 40-re hozták adogatásukat, majd 40-re brékelték ellenfelüket. Pedig az utolsó gémben Timi és Lepchenko 40-15-re is vezetett adogatóként.

 

A magyar játékos pénteken vegyespárosban is pályára lép,pályafutása során először szerepel majd ebben a műfajban. Timi és az idén az Australian Openen férfi párosban döntős Eric Butorac ellenfele Janette Husarova és Oliver Marach lesz.