Roland Garros 2014: vereség az elődöntőben

Roland Garros 2014: vereség az elődöntőben

2014-06-04 – Timi és Eric Butorac befejezte szereplését a francia nyílt teniszbajnokságon, miután az elődöntőben két szettben vereséget szenvedett a Julia Görges-Nenad Zimonjics kettőstől.

A mérkőzés 53 percig tartott.

 

ROLAND GARROS (PÁRIZS, GRAND SLAM-VERSENY, SALAK), VEGYES PÁROS, ELŐDÖNTŐ
Julia Görges, Nenad Zimonjics (német, szerb, 8.)-Babos Tímea, Eric Butorac (magyar, amerikai) 6:2, 6:2

 

„Nagy sikernek tartom, hogy egészen az elődöntőig jutottam életem első vegyes páros tornáján. Sajnálom a mai mérkőzést, de nem szeretnék telhetetlen lenni. Szép hét volt! Holnap rögtön utazás. Jöhet Birmingham, majd Eastbourne és Wimby!” – nyilatkozta Timi.

 

A mérkőzés esélyese a 8. helyen kiemelt német-amerikai duó volt, hiszen Timi és Eric Butorac először szerepelt együtt, míg a túloldalon Zimonjics már 7 alkalommal nyert Grand Slam-versenyt. A 37 éves szerb játékos férfi párosban 3, míg vegyes párosban már 4 alkalommal emelhetett magasba GS-trófeát.

 

A párizsi elődöntő elején Timi és társa 30-40-ről fordított adogatóként, majd 1:1-nél két bréklabdája volt. Sajnos ezeket az ellenfél hárította, majd fölénybe került.

 

Görges és Zimonjics 2:1-nél 15-re nyerte el ellenfele adogatását, majd 5:2-nél megismételte ezt. Így a nyolcadik helyen kiemelt kettős 25 perc alatt jutott szettelőnyhöz.

 

A második játszmában 1:0-nél brékelt újra, ezúttal 30-ra a német-szerb duó, ezzel gyakorlatilag el is döntötte a mérkőzést. Timi és társa 3:0-nál szépített, majd két bréklabdája volt, de az ellenfél mindkettőt hárította.

 

Görges és Zimonjics 5:2-nél ismét 30-40-ről hozta az adogatását…Majd a német és a szerb játékos fogadóként két meccslabdához jutott, pedig az ellenfél vezetett 30-0-ra…A nyolcadik helyen kiemelt kettős a második lehetőséget ki is használta, így bejutott vegyespárosban a döntőbe a Roland Garroson.

 

A 21 éves magyar játékos legközelebb már füvön lép pályára, a 710 000 dolláros birminghami versenyen. Az Aegon Classicon csak egyesben szerepel.