Roland Garros 2014: vereség a kvali 3. körében

Roland Garros 2014: vereség a kvali 3. körében

2014-05-23 – A világranglista 100. helyén álló Babos Tímea nem jutott főtáblára egyesben a francia nyílt teniszbajnokságon, miután két játszmában vereséget szenvedett Marina Zanevszkától.

A mérkőzés 1 óra 17 percig tartott.

 

ROLAND GARROS (PÁRIZS, GRAND SLAM-VERSENY, SALAK), NŐI EGYES, SELEJTEZŐ, 3. FORDULÓ
Marina Zanevszka (ukrán)-Babos Tímea (3.) 7:5, 6:2

 

„Sajnálom…Sajnos ma nem úgy ment a játék, ahogy szerettem volna. Az ellenfelemnek viszont igen…Nagyon jól játszott! Ez van…Az elmúlt hetekben sok meccset nyertem, ez ad erőt a továbbiakra” – nyilatkozta Timi.

 

A főtáblára kerülésért rendezett mérkőzést Zanevszka kezdte jobban, azonnal brékelt 30-ra, majd 3:1-re elhúzott. Ekkor az ukrán játékos újra elnyerhette volna ellenfele adogatását, de ezúttal Timi megvédte adogatójátékát. Sőt, a következő gémben kihasználta második esélyét, egyenlített fogadóként (3:3).

 

Ezután Zanevszka újra brékelőnybe került, majd 5:3-ra vezetett. A 21 éves magyar játékos még egyenlített, másodszor is elnyerte ellenfele szerváját, de 5:5 után nem tudta hozni sajátját. Az ukrán teniszező pedig 15-re hozta adogatását, így a szettet is.

 

A második játszma sajnos sokkal simábban alakult. Zanevszka 0-ra brékelt, majd 3:1-nél 30-ra nyerte el Timi adogatását. Az ukrán játékos már 5:1-re is vezetett, majd 5:2-nél 30-40-ről nyerte meg az utolsó gémet, így a mérkőzést is. Zanevszka a második meccslabdát használta ki.

 

A magyar játékos női párosban az amerikai Varvara Lepchenko oldalán szerepel majd a Roland Garroson. A főtábla sorsolását vasárnap készítik el.