Roland Garros 2014: negyeddöntő vegyes párosban!!!

Roland Garros 2014: negyeddöntő vegyes párosban!!!

2014-05-31 – Timi és Eric Butorac három játszmás mérkőzésen diadalmaskodott az idei Australian Openen döntős Mirza-Tecau kettős ellen a második fordulóban.

A mérkőzés 1 óra 8 percig tartott. A magyar-amerikai duó ellenfele a negyeddöntőben az Alize Cornet-Jonathan Eysseric kettős lesz.

 

ROLAND GARROS (PÁRIZS, GRAND SLAM-VERSENY, SALAK), VEGYESPÁROS, 2. FORDULÓ
Babos Tímea, Eric Butorac (magyar, amerikai)- Sania Mirza, Horia Tecau (indiai, román) 1:6, 6:4, 10-7

 

“Fúúú, nagy meccs volt! Őszintén szólva, nem gondoltam volna, hogy nyerünk, mégis csak ez a duó döntőzött az Australian Openen. De happy vagyok, hogy nyertünk. Nekem kifejezetten jól ment a játék. Különösen a szerva, ami a vegyespárosnál nagyon fontos! Életemben először második hetes vagyok egy Slamen ” – nyilatkozta Timi.

 

Nagyon nehéz feladat várt Timire és Eric Butoracra, hiszen a háló túloldalán az Australian Open idei döntősei álltak. Mirza vegyespárosban két, míg Tecau egy Grand Slam-versenyt nyert már. A magyar-amerikai páros pedig második mérkőzését játszotta egymás oldalán…

 

A 20 perces első játszma még az előzetes esélyeket igazolta: Mirza és Tecau a második játékban brékelt 40-re, majd a hatodikban 0-ra (5:1). Az indiai-román kettős 15-re szerválta ki a szettet, esélyt sem adott ellenfelének.

 

A 36 perces második játszma aztán hatalmas fordulatot hozott. Timi és Eric Butorac alaposan feljavult adogatóként, végig lépéselőnyben volt. A magyar-amerikai duó 4:3-nál fogadóként már 40-0-ra is vezetett, végül 40-re nyerte el ellenfele adogatását. Sajnos ezután Mirza és Tecau 30-ra brékelt…

 

De jött az újabb kellemes fordulat! Timi és társa 5:4-nél szettlabdához jutott és 40-re el is nyerte a rivális adogatójátékát! Jöhetett a mindent eldöntő tie-break.

 

A rövidítés hatalmas izgalmakat és nagy csatát hozott! Az elején mindkét páros hozta adogatásait, majd 5-5nél Timi és Eric Butorac elnyerte ellenfele szerváját. Ezután pedig már nem történt újabb fordulat, a magyar-amerikai kettős 8-7 után hozta mindkét adogatását és bejutott a Roland Garroson a negyeddöntőbe.

 

Timi és Eric Butorac következő ellenfele az Alize Cornet- Jonathan Eysseric kettős lesz. A francia duó az első fordulóban 2:6, 7:5, 10-5-re nyert a 7. helyen kiemelt Anabel Medina-Garrigues – David Marrero páros ellen, majd 7:6, 3:6, 11-9-re múlta felül a Klaudia Jans-Ignacik – Dominic Inglot kettőst.

 

A 24 éves, egyesben 21. Alize Cornet jelenleg 115. párosban a világranglistán. Karrierje legjobbjaként 59. (2011. március 7.) volt. Pályafutása során 2 WTA- és 3 ITF-versenyt nyert női párosban.

 

A szintén 24 éves Jonathan Eysseric 199. helyen áll párosban a világranglistán. Karrierje legjobbjaként 197. (2014.05.14.) volt.