Roland Garros 2014: győzelem a kvali első körében

Roland Garros 2014: győzelem a kvali első körében

2014-05-21 – A világranglista 100. helyén álló Babos Tímea bejutott a selejtező második fordulójába a francia nyílt teniszbajnokságon, miután két játszmában nyert Irigoyen ellen.

A mérkőzés 1 óra 10 percig tartott. A magyar játékos következő ellenfele a holland Indy De Vroome lesz a Roland Garroson.

 

ROLAND GARROS (PÁRIZS, GRAND SLAM-VERSENY, SALAK), NŐI EGYES, SELEJTEZŐ, 1. FORDULÓ
Babos Tímea (3.)-Maria Irigoyen (argentin) 6:2, 7:5

 

„Örülök a mai győzelemnek! A sok várakozás ellenére jól tudtam kezdeni a meccset. A második szett elején volt egy kis megingás, de időben kapcsoltam. Jó, hogy sikerült 2 szettben befejeznem a mai meccset” – értékelt Timi a mérkőzés után.

 

A rossz idő, az eső miatt az eredetileg délelőtt 10 órára kiírt mérkőzés csak kora délután kezdődött el.

 

Szerencsére a kényszerszünet egyáltalán nem zavarta Timit, aki a 26 perces első játszmában nagy fölényben volt. Kiválóan adogatott, és a fogadásaival sem volt probléma. A 21 éves magyar játékos először a második gémben brékelt, majd 3:0-nál is elvehette volna ellenfele szerváját. Irigoyen szépített, de nem tudta megszorítani ellenfelét.

 

Timi 5:2-nél fogadóként nyerte meg a játszmát, 30-ra brékelt.

 

A második szettet is jól kezdte a magyar játékos, de 2:0 után váratlan fordulat következett..Irigoyen kétszer is brékelt, 3:2-nél pedig 0-40-ről hozta az adogatását…

 

Szerencsére Timi még idejében rákapcsolt!!! A nyolcadik gémben 30-ra nyerte el argentin ellenfele szerváját, majd 5:4-nél két meccslabdához jutott. Irigoyen mindkettőt hárította, de utána már nem volt esélye. Timi 30-ra hozta adogatását, majd 6:5-nél 15-re brékelt és így bejutott a második fordulóba.

 

A magyar játékos következő ellenfele Indy De Vroome lesz, aki 6:2, 6:2-re nyert Katerina Bondarenko ellen. A 18. születésnapját éppen május 21-én ünneplő holland játékos 202. a legfrissebb világranglistán, pályafutása legjobbjaként 195. volt április 14-én.Karrierje során 3 ITF-versenyt nyert egyesben, idén egyszer, március elején Irapuatóban (25 000 dollár) ünnepelhetett.