Roland Garros 2014: Errani és Vinci az ellenfél

Roland Garros 2014: Errani és Vinci az ellenfél

2014-05-25 – Timi és Varvara Lepchenko ellenfele a 2012-ben győztes, tavaly pedig döntős Sara Errani-Roberta Vinci kettős lesz.

Timi 32. helyen áll párosban a világranglistán, pályafutása legjobbjaként 26. (2014. február 3.) volt. Karrierje során 8 WTA és 9 ITF-versenyt nyert ebben a műfajban. Idén négy alkalommal volt már döntős: Sydneyben (társ: Lucie Safarova) és Kuala Lumpurban (társ: Hao Csing-Csan) győzött, míg Párizsban (társ: Kristina Mladenovic) és Monterreyben (társ: Olga Govorcova) veszített a fináléban.

 

A 21 éves magyar játékos párosban az idei melbourne-i Australian Openen örülhetett karrierje eddigi legjobb eredményének Grand Slam-versenyen. A horvát Petra Martic oldalán a harmadik fordulóba jutott.

 

Timi már nem először találkozik majd az Errani-Vinci duóval. Tavaly Miamiban a luxemburgi Mandy Minella volt a magyar játékos társa, amikor a második fordulóban 5:7, 6:4, 10-4-re nyert az olasz kettős. Az idei sydneyi döntőben aztán a magyar játékos és Safarova 7:5, 3:6, 10-7-re diadalmaskodott. A párizsi elődöntőben Timi és Mladenovic mérkőzés nélkül jutott tovább az elődöntőből Errani és Vinci ellen.

 

Timi 2012-ben a tajvani Hszie Szu-vejjel a második fordulóba jutott a Roland Garroson, tavaly Minellával az első körben búcsúzott.

 

Lepchenko jelenleg 78. párosban a világranglistán, karrierje legjobbjaként 40. volt (2013. június 17.). Pályafutása során 1 ITF-versenyt nyert ebben a műfajban. A tavalyi szezonban elődöntős volt az Australian Openen (társ: Cseng Szaj-szaj), míg a Roland Garroson (társ: Cseng Szaj-szaj) a legjobb nyolcig jutott. Párizsban éppen az Errani-Vinci duó búcsúztatta az amerikai-kínai kettőst.

 

Errani és Vinci korábban hosszú ideig világelső volt. Jelenleg az olasz kettős a 3. helyen áll a világranglistán, vezeti az idei pontversenyt. Errani és Vinci idén megnyerte az Australian Opent, valamint a stuttgarti és a madridi tornát, Sydneyben és Rómában finalista volt, míg Párizsban és Dohában a legjobb négybe jutott.