Roland Garros 2013: győzelem a kvali 1. körében

Roland Garros 2013: győzelem a kvali 1. körében

2013-05-22 – Esélyeshez méltóan Timi bejutott a selejtező második fordulójába a Roland Garroson, két játszmás találkozón nyert Myrtille Georges ellen.

A mérkőzés 1 óra 21 percig tartott. Timi következő ellenfele a lengyel Paula Kania lesz.

 

ROLAND GARROS (PÁRIZS, GRAND SLAM-VERSENY, SALAK), NŐI EGYES, SELEJTEZŐ, 1. FORDULÓ
Babos Tímea (2.)-Myrtille Georges (francia) 6:4, 6:4

 

„Az ellenfelem nagyon keményen bekezdett, top50-es szinten teniszezett. Kiválóan adogatott és fogadott, az alapvonalon is jó volt. Aztán visszavett ebből a stílusból, én viszont továbbra is az addigi szinten ütöttem, mert én sem kezdtem rosszul a mérkőzést. A hosszabb labdamenetekből rendre én jöttem ki jobban. Jól éreztem magam a pályán, elég sokan nézték is a meccsünket. Várható volt, hogy ellenfelem mindent megpróbál a saját közönsége előtt. De higgadtan tudtam kezelni a helyzetet” – mondta Timi a találkozót követően.

 

A 40 perces első játszmát a 22 éves francia kezdte jobban…Georges azonnal elvette ellenfele adogatását, majd 3:1-re elhúzott.

 

Szerencsére Timit nem zavarta meg a hazai teniszező jó játéka, sorozatban három játékot nyert és fordított 4:3-ra. Georges ekkor még egyenlített, de 5:4-nél már nem sikerült ez. Timi több szettlabdához jutott, végül a harmadikat értékesítette.

 

A második játszmát a magyar teniszező kezdte jobban, 3:0-s vezetéshez jutott. A francia játékos ekkor feljavult, meglepetésre három gémet hozott sorozatban.

 

Timi aztán már nem adott újabb esélyt ellenfelének, 3:3 után már hozta következő két adogatójátékát. Georges viszont nem, 5:4-nél ismét elbukta saját szerváját, így befejeződött a találkozó.

 

Timi következő ellenfele meglepetésre Paula Kania lesz, aki 7:5, 6:4-re győzte a dél-afrikai Chanel Simmondst. Utóbbit múlta felül Timi másfél hete a johannesburgi Soweto Open döntőjében.

 

A 20 éves lengyel játékos, vagyis Kania jelenleg egyesben 221. a világranglistán. Tavaly novemberben 207. volt, ez pályafutása eddigi legjobbja.  A sosnowieci születésű teniszező elsősorban párosban jeleskedik, egyesben ötször volt döntős ITF-versenyen, 2010-ben Gliwicében (Lengyelország, 10 000 dolláros) és 2011-ben Horb am Neckarban (Németország, 10 000 dolláros) diadalmaskodott.

 

Paula Kania idén egyetlen tornán sem nyert egyesben két mérkőzést…