Roland Garros 2012: sima vereség egyesben

Roland Garros 2012: sima vereség egyesben

2012-05-28 – Sajnos pocsékul zárult a világranglistán 65. Babos Tímea egyesbeli bemutatkozása, mindössze egy gémet nyert a szerencsés vesztesként főtáblára kerülő Szeszil Karatantcseva ellen.

Így a 19 éves magyar játékos már csak párosban van versenyben a Roland Garroson a tajvani Hszie Szu-vej oldalán.

 

ROLAND GARROS (PÁRIZS, GRAND SLAM-VERSENY, SALAK), NŐI EGYES, 1. FORDULÓ
Szeszil Karatantcseva (kazah)-Babos Tímea 6:1, 6:0

 

Eredetileg Vera Zvonarjova lett volna Timi ellenfele a nyitó körben, de az egyesben korábban két Grand Slam-döntőt játszó orosz klasszis az utolsó pillanatban sérülés miatt visszalépett. Így a selejtező utolsó fordulójában veszítő 22 éves korábbi bolgár, 2009 óta kazah színekben versenyző játékos lépett a helyére.

 

A világranglista 125. helyén álló Karatantcseva sajnos élt is a váratlan lehetőséggel. Azonnal brékelte Babos Tímeát, aki ekkor még vissza tudott kapaszkodni. Utána azonban hibát-hibára halmozott, alaposan megkönnyítette riválisa feladatát.

 

Karatantcseva stabilan, keveset rontva növelte folyamatosan az előnyét, látszott, sokkal tapasztaltabb a felnőtt Grand Slamek tekintetében.  Már 2005-ben negyeddöntős volt a párizsi salakon, rutinja ezúttal mindenben megmutatkozott.

 

Babos Tímea időnként szép megoldásokkal vétette észre magát, de nem tudott huzamosabb ideig jól játszani. A második szettre sem javult fel, alig nyert labdamenetet. Így nagyon, fájdalmasan sima vereséget szenvedett.

 

Ez gyalázatos teljesítmény volt! Tökéletes felkészítés és bemelegítés után játszott így…Az, hogy el vagyok keseredve, az nem is kifejezés. Ezt el sem tudtam volna képzelni. Olcsó kifogás lenne azzal a hülyeséggel találkozni, hogy Timit megzavarta volna az ellenfélcsere. Halál ideges volt, fogalma sem volt, miként tudná megnyerni ezt a mérkőzést. A világranglista 250. helyezettjéhez is méltatlan lett volna ez a teljesítmény, nem hogy a 67.-hez. Jó, hogy vége a salakos szezonnak…De, ha füvön is ilyen lesz a hozzáállása és a teljesítménye, akkor komoly bajok lesznek” – nyilatkozta Babos Tímea edző-édesapja, Babos Csaba.