Roland Garros 2012: Timiék győztek párosban

Roland Garros 2012: Timiék győztek párosban

2012-05-30 – Két nappal a rémisztő egyesbeli összecsapást követően sikerült javítania Babos Tímeának, miután párosban Hszie Szu-vej oldalán bejutott a második fordulóba.

Pedig a magyar-tajvani páros ellenfele egy rutinos hazai kettős volt a Roland Garroson.

 

ROLAND GARROS (PÁRIZS, SALAK), PÁROS, 1. FORDULÓ
Babos Tímea, Hszie Szu-vej (magyar, tajvani)-Alize Cornet, Virginie Razzano (francia) 6:3, 6:1

 

A 22 éves Cornet jelenleg 79. párosban a világranglistán, 2008-ban Budapesten a szlovák Janette Husarova, míg 2010-ben Strasbourgban az amerikai Vania King oldalán győzött WTA-versenyen. Virginie Razzano (29) most 165. a rangsorban, 2001-ben Párizsban a horvát Iva Majolival nyert tornát.

 

Razzano önbizalmát alaposan növelhette, hogy kedden egyesben drámai összecsapáson múlta felül a korábbi világelső Serena Williamst. De szerencsére párosban nem sikerült továbbjutnia szerdán!

 

Pedig a 14-es pálya harmadik mérkőzésén a franciák kezdtek jobban, azonnal brékeltek. De előnyüket gyorsan elherdálták egy olyan gémben, amelyben három kettőshibát ütöttek. Timiéket ez megnyugtathatta, mert 3:2-nél újra elnyerték ellenfelük szerváját, majd 32 perc alatt jutottak szettelőnyhöz.

 

A második felvonás sokkal simábban alakult. A magyar-tajvani kettős ugyan gyorsan elbukta korai brékelőnyét, de 1:1 után már nem adott esélyt a francia hölgyeknek. Timi és Hszie sokkal kevesebbet hibázott, megérdemelten jutott tovább az első közös Grand Slamen.

 

Nagyon jól játszottak, pedig Timi első adogatógémje elég balszerencsésen elment. Utána Cornet hibáinak köszönhetően azonnal visszabrékeltek, ezt követően pedig uralták a mérkőzést. Sok szép pároselemet mutattak be, szerintem Timi most élete egyik legjobb teljesítményét nyújtotta párosban. Adogatása és hálójátéka extraklasszis volt, az alapvonalon közepesen teniszezett. Sok szép sikert érhetnek el közösen a tajvani játékossal, gyorsabb pályán még jobbak lehetnek” – mondta Timi edző-édesapja, Babos Csaba.