Roland Garros 2012: Timi és Hszie elbúcsúzott

Roland Garros 2012: Timi és Hszie elbúcsúzott

2012-05-31 – Sajnos igazolódott a papírforma női párosban a Roland Garroson, vagyis Babos Tímea és Hszie Szu-vej nem jutott tovább a második fordulóból.

A magyar-tajvani kettőst az idei szezon legjobb kettőse, a 4. helyen kiemelt Sara Errani és Roberta Vinci győzte le 67 perc alatt.

 

ROLAND GARROS (PÁRIZS, GRAND SLAM-VERSENY, SALAK), NŐI PÁROS, 2. FORDULÓ
Sara Errani, Roberta Vinci (olasz, 4. kiemelt)-Babos Tímea, Hszie Szu-vej (magyar, tajvani) 6:4, 6:2

 

Nagyon jó mérkőzést játszottunk a világ egyik legjobb párosa ellen. Az ellenfél nagyon stabil volt az alapvonalról és a hálónál is. Mi is jól teniszeztünk, talán a fogadójátékunkban lehettünk volna jobbak. Akkor még szorosabb lehetett volna a mérkőzés. De összességében azt mondhatom, hogy ez a szereplés jó alapot jelenthet a közös folytatásra” – nyilatkozta Timi a csütörtöki mérkőzés után.

 

Errani 8., míg Vinci 9. a WTA páros-világranglistáján, az olasz duó idén diadalmaskodott Madridban és Rómában is. A 2012-es világbajnoki részvételért zajló pontversenyt nagy fölénnyel vezetik.

 

Sokan úgy vélik, a rutinos kettős a Roland Garroson is a legjobb lehet. A magyar szurkolók remélték, csütörtökön „elszáll” Erraniék párizsi esélye, de végül Timiék köszöntek el a salakos Grand Slam-versenytől.

 

A második fordulóbeli összecsapáson az első szett alakult igazán szorosan, noha a magyar-tajvani páros nem jutott el bréklabdáig. Az olaszok ellenben háromszor, s az egyiket ki is használták. Timi és Hszie derekasan küzdött, de az ellenfél rutinja és tudása döntőnek bizonyult.

 

A második játszmát is gyors brék döntötte el, sőt utána még egyszer elvették ellenfelük adogatását az olaszok. A Babos Tímea-Hszie Szu-vej duó ezután először – és utoljára – bréklabdához jutott, de nem tudott élni a lehetőséggel. Hamarosan Errani és Vinci meccslabdákhoz jutott, a második után pedig már a továbbjutást ünnepelhette.