Rogers Cup: súlyos vereség egyesben

Rogers Cup: súlyos vereség egyesben

2017-08-09 – Timi csak egy gémet nyert a rendkívül pontosan játszó lengyel ellenféllel szemben.

 

ROGERS CUP (2 735 139 DOLLÁR, KEMÉNY PÁLYA), EGYES, 2. FORDULÓ
Agnieszka Radwańska (lengyel, 10.)-Babos Tímea 6:0, 6:1

 

A mérkőzés 46 percig tartott Torontóban.

 

„Azt eddig is tudtam, hogy Agnieszka Radwańska mennyire kellemetlen ellenfél. De most nagyon nehéz volt ellene játszani…Ez egy szörnyű meccs volt az én szempontomból. Az első fordulóban végre jó teljesítményt nyújtottam, nagy kár, hogy most nem játszottam lazán. Sajnos van ez így. Most irány Cincinnati” – nyilatkozta Timi.

 

A lengyel játékos az első fordulóban pontos és jó játékkal, simán nyert a múlt héten Stanfordban döntős Coco Vandeweghe ellen és a 2. körből még simábban jutott tovább.

 

A 21 perces első szettben Agnieszka Radwańska türelmesen és pontosan játszott, esélyt sem adott Timinek. A lengyel játékos kihasználta ellenfele sorozatos hibáit, adogatóként és fogadóként is magabiztos volt. Timi sokszor próbált támadni, de sajnos alig tudott élni a lehetőségeivel.

 

A lengyel játékos 30-ra, majd kétszer 15-re brékelt. Végül 0-ra szerválta ki a szettet.

 

A második játszma sem hozott változást. Agnieszka Radwańska továbbra is türelmes és pontos volt, Timi pedig sokat hibázott. A harmadik gém a magyar játékos ismét konzultált Thomas Drouet edzővel, de ekkor már érezni lehetett, nem jöhet nagyobb változás a mérkőzésen.

 

Timi az ötödik gémben bréklabdáról hozta adogatását egy másodikra ütött ásszal, de utána nem volt esélye fogadóként. Az utolsó játékban 40-30 is volt az eredmény, de végül Radwańska újabb brékkel lezárta a mérkőzést.