Rogers Cup: győzelem egyesben

Rogers Cup: győzelem egyesben

2017-08-09 – Timi az első szett végétől sorozatban hat játékot nyert.

 

ROGERS CUP (2 735 139 DOLLÁR, KEMÉNY PÁLYA),EGYES, 1. FORDULÓ
Babos Tímea-Bianca Andreescu (kanadai) 6:4, 6:1

 

A mérkőzés 1 óra 16 percig tartott Torontóban.

 

„Örülök a mai meccsnek, nem volt egyszerű. Hazai közönség előtt játszó ellenfelem volt, akit nem ismertem, nem játszottunk még korábban. Örülök a győzelemnek és annak is, hogy egy hosszabb, rosszabb nyár után sikerült ismét nyernem. Ez nagyon pozitív!” – nyilatkozta Timi.

 

A 43 perces első játszmában a 17 éves kanadai játékos sokáig tartotta a lépést ellenfelével. A múlt héten Washingtonban negyeddöntős, így a világranglistán 144. Andreescu 3:3-ig nagy csatában nyerte adogatásait, míg fogadóként esélye sem volt.

 

Timi 4:3 után brékelt 30-ra, de a következő gémben csak egy labdamenetet nyert adogatóként. Szerencsére ez nem zavarta meg, 30-ra nyerte el ellenfele szerváját, így lezárta a nyitó felvonást.

 

A második játszma érdekesen alakult. A magyar játékos adogatójátékai szorosan alakultak, Timi összesen három bréklabdát hárított. Közben viszont a magyar játékos kétszer is úgy brékelt, hogy nem veszített labdamenetet fogadóként!

 

Andreescu 5:0 után megnyerte adogatását, de ezzel csak késleltetni tudta a befejezést. Az utolsó gémben a magyar játékos egy labdamenetet veszített.

 

Timi következő ellenfele a 10. helyen kiemelt Agnieszka Radwańska lesz.

 

Az 1989. március 6.-án született lengyel játékos 10. helyen áll a világranglistán, karrierje legjobbjaként 2. (2012. július 9.) volt. Agnieszka Radwańska eddig 20 WTA- és 2 ITF-versenyt nyert egyesben, 2012-ben döntős volt Wimbledonban, míg 2015-ben győzött a WTA-világbajnokságon. Idén Sydneyben (Ausztrália, 776 000 dollár, kemény pálya) szerepelt a legjobban, bejutott a fináléba.