Riói sorsolás egyesben és párosban

Riói sorsolás egyesben és párosban

2014-02-15 – Timi szombaton is keményen készült a Rio Open nyitányára, a pályán a japán Nara Kurumi és a spanyol Maria Teresa Torró-Flor volt a társa.

A magyar játékos programját kondiedzés egészítette ki a 2016-os Nyári Olimpia városában.

 

Helyi idő szerint szombaton késő délután elkészítették a főtábla sorsolását: Timi ellenfele a világranglista 78. helyén álló Chanelle Scheepers lesz. Tavaly a florianopolisi kemény pályás verseny második körében a magyar játékos 6:1, 6:2-re nyert a dél-afrikai teniszező ellen. Párosban a 3. helyen emelték ki Timit és Jarmila Gajdosovát, a vasárnapi sorsolás szerint az argentin Florencia Molinero és a francia Laura Thorpe lesz az ellenfél az első fordulóban, hétfőn délután.

A 29 éves Scheepers 2011. október 10-én még 37. volt egyesben a világranglistán, ez pályafutása legjobb helyezése. Karrierje során egy WTA-versenyt nyert, 2011-ben a kínai Kuangcsouban. A döntőben 6:2, 6:2-re győzött Magdalena Rybarikova ellen.

 

A rutinos dél-afrikaijátékos a 2013-as szezonban elődöntős volt a marrákesi salakpályás versenyen, felülmúlta Sorana Cirsteát (6:3, 6:1), Maria Teresa Torro-Flórt (6:2, 6:1) és Kristina Mladenovicot (6:1, 6:2), majd nem bírt Francesca Schiavonéval (7:6, 6:1). Utána a madridi torna első körében a korábbi világelső Jelena Jankovics ellen diadalmaskodott 6:7, 6:3, 6:3-ra.

 

Néhány héttel később Strasbourgban a nyolc közé jutott Scheepers, majd júliusban elődöntős volt Budapesten, ahol Michaela Honcova, Petra Martic és Danka Kovinic ellen nyert, majd kikapott 6:2, 6:2-re Yvonne Meusburgertől. A 2013-as szezon további részében már nem ért el jelentősebb sikert Scheepers.

 

A 2014-es idényben a dél-afrikai játékos Brisbane-ben egy, Sydneyben két mérkőzést nyert a selejtezőben, vagyis egyik versenyen sem került a főtáblára. Az Australian Openen tagja volt a 128-as elitmezőnynek, az első fordulóban 7:6, 6:4-re kapott ki Meusburgertől.

 

Párosban a 3. helyen emelték ki Timit és Jarmila Gajdosovát, a vasárnapi sorsolás szerint az argentin Florencia Molinero és a francia Laura Thorpe lesz az ellenfél az első fordulóban.

 

A magyar játékos 26., míg ausztrál társa 109. a világranglistán. Molinero 131., míg Thorpe 88. a WTA listáján.

 

Timi a riói versenyen (majd Florianapolisban is) azzal a Jarmila Gajdosovával indul párosban, akivel nemrég találkozott az Australian Open 3. fordulójában. A 20 éves magyar játékos a horvát Petra Martic oldalán 6:2, 7:5-re kapott ki a horvát Alja Tomljanovic és Gajdosova duójától.

 

A 26 éves ausztrál játékos 109. párosban a világranglistán, pályafutása legjobbjaként 2012. augusztus 27-én még 31. volt. A pozsonyi születésű Gajdosova tavaly Matthew Ebden oldalán vegyespárosban megnyerte az Australian Opent, a döntőben 6:3, 7:5-re diadalmaskodott a cseh Lucie Hradecka és Frantisek Cermak ellen.

 

Gajdosova öt alkalommal játszott női párosban döntőt WTA-versenyen: 2006-ban Stockholmban Eva Birnerovával ünnepelhetett. A 2012-es szezonban negyeddöntős volt a Roland Garroson a szintén ausztrál Anastasia Rodionovával. Idén szintén a legjobb nyolcig jutott az Australian Openen Tomljanoviccsal.

 

A 25 éves Florencia Molinero jelenlegi helyezése számít pályafutása legjobbjának. Karrierje során 13 ITF-versenyt nyert párosban, tavaly hat alkalommal ünnepelhetett 25 000 dolláros tornák után.

 

A 26 éves Laura Thorpe jelenlegi helyezése számít karrierje legjobbjának. Pályafutása során szintén 13 ITF-versenyt nyert ebben a műfajban, 2013-ban háromszor ünnepelhetett, további két alkalommal volt döntős. Az idei szezonban elődöntős volt a 25 000 dolláros Vero Beach-i salakos tornán, társa Jani Réka volt.