Rio 2016: Timi résztvevőnek számít egyesben

Rio 2016: Timi résztvevőnek számít egyesben

2016-06-06 – A 23 éves magyar játékos 2010-ben az Ifjúsági Olimpián, majd 2012-ben már a felnőttek között, Londonban léphetett pályára.

 

A Roland Garrosszal lezárult az olimpiai kvalifikáció teniszben, így sok játékos örülhet már annak, hogy riói résztvevőnek számít. Egyesben a világranglista alapján 56-an, de országonként legfeljebb négyen kerültek fel az indulói listára. Külön és fontos feltételnek számít a Fed Kupa-szereplés is.

 

KÉPEK A LONDONI OLIMPIÁRÓL (KATTINTS IDE!)

KÉPEK A SZINGAPÚRI IFJÚSÁGI OLIMPIÁRÓL (KATTINTS IDE!)

 

Timi a legfrissebb világranglistán 45., így hivatalosnak tekinthető, hogy pályára léphet egyesben Brazíliában.

 

  • Mit jelent számodra, hogy a szingapúri Ifjúsági Olimpia és a londoni Ötkarikás Játékok után Rióra is kiharcoltad az indulási jogot?

 

  • Nyilván nagyon örülök és boldog vagyok! Az év elején nem gondoltam volna, hogy úgymond ilyen könnyedén be tudok kerülni, nem kell majd küzdenem az utolsó pillanatokban is, hogy top50-es játékosként kint lehetek Rióban. Nekem a londoni és a szingapúri Olimpia is hatalmas élmény volt! Főleg London, hogy ott lehettem a megnyitó ünnepségen, az első sorban vonulhattam. Ott lehettem az olimpiai faluban és megismerkedhettem és találkozhattam a többi sportolóval. Ez egy nagyon jó dolog, hiszen a tenisz egyfajta „magányos” sportnak számít. Tényleg örülök, hogy Rióban is ott lehetek!

 

  • Milyen kedves emlékeket őrzöl az előző két eseményről?

 

  • Szingapúrban ismerkedtem meg az egyik legjobb barátommal. Az mindenképpen egy maradandó élmény. Londonból pedig egy vicces emlék: amikor a kézilabda-válogatottal mentünk a megnyitó ünnepségre, akkor körbeállt hét vagy nyolc, közel két méteres játékos, akkor szinte ki sem láttam. Mintha egy fal vett volna körbe 🙂 Nagyon jókat beszélgettünk és nevettünk! Összességében az volt az egyik legnagyobb élményem, hogy sok sportolóval ismerkedhettem meg, ilyen fiatalon.

 

  • Hogyan alakul a verseny és felkészülési programod a riói Olimpia előtt?

 

  • A jövő héten Birminghamben szerepelek, majd utána következik Eastbourne és Wimbledon. Aztán valószínűleg Stanford, Montreal, Florianopolis, majd úgy az Olimpia. Igazából az Olimpiáig még nagyon sok versenyem lesz, így még nem tudok csak Rióra figyelni. Örülök annak, hogy ma hivatalos lett, hogy bekerültem a mezőnybe! Nyilván, ahogy közeledünk majd az Olimpiához, az is főszerepet kap. De most a füves szezon foglakoztat jobban, az, hogy miként lehetne jobban játszani füvön.

 

Timi a 2010-es szingapúri Ifjúsági Olimpián egyesben 4., míg párosban a belga An-Sophie Mestach oldalán párosban bronzérmes lett. Londonban mérkőzést nyert egyesben, míg párosban nagy csatára késztette Szávay Ágnessel az akkor friss wimbledoni döntős cseh kettőst.

 

BABOS TÍMEA EREDMÉNYEI LONDONBAN ÉS SZINGAPÚRBAN:

 

07.27-08.12. – XXX. OLIMPIAI JÁTÉKOK (WIMBLEDON, ANGLIA) , FŰ, EGYES
FORDULÓ ELLENFÉL EREDMÉNY
Első Galina VOSZKOBOJEVA (kazah) 6:4, 6:2
Második Angelique KERBER (német) 1:6, 1:6
PÁROS (SZÁVAY ÁGNES oldalán)
FORDULÓ ELLENFÉL EREDMÉNY
Első A. HLAVACKOVA, L. HRADECKA (cseh) 1:6, 7:6 (7-5), 2:6

 

 

08.15.-08.21. – SINGAPORE (SZINGAPÚR) – IFJÚSÁGI OLIMPIA – KEMÉNY PÁLYA
FORDULÓ ELLENFÉL EREDMÉNY
Első Szofia KOVALEC (ukrán) 6:1, 6:2
Második Chantal SKAMLOVA (szlovák) 7:5, 6:3
Negyeddöntő Julia PUTYINCEVA (orosz) 6:1, 6:3
Elődöntő CSENG Szaj-szaj (kínai) 4:6, 1:6
A 3. helyért Jana CEPELOVA (szlovák) 2:6, 5:7
PÁROS (a belga An-Sophie MESTACH oldalán)
FORDULÓ ELLENFÉL EREDMÉNY
Első N. RASOLOMALALA, Z. RAZAFIMATRATRA (madagaszkári) 6:1, 6:3
Negyeddöntő ISIZU S., E. MUTAGUCSI (japán) 4:6, 6:3, 14-12
Elődöntő DANG H., CSENG S. (kínai) 6:3, 3:6, 7-10
A 3. helyért D. GAVRILOVA, J. PUTINCEVA (orosz) 6:2, 6:2