Rio 2016: magabiztosan nyert Kvitova

Rio 2016: magabiztosan nyert Kvitova

2016-08-07 – A kétszeres wimbledoni bajnok kiválóan adogatott és fogadott, nem adott esélyt ellenfelének.

 

XXXI.NYÁRI OLIMPIAI JÁTÉKOK – RIO (KEMÉNY PÁLYA), NŐI EGYES, 1. FORDULÓ
Petra Kvitova (cseh, 11.)-Babos Tímea 6:1, 6:2

 

„Petra nagyon jól játszott! Próbáltam még a florianpolisi versenyhez képest is még agresszívabban játszani, de nem sikerült. Ez nehézkes egy ilyen jól teniszező ellenféllel szemben” – értékelt Timi.

 

A mérkőzés 64 percig tartott.

 

A vasárnapi teniszműsor kezdete a rossz idő miatt sokat csúszott Rióban.

 

Timi a kettes pályán szerepelt a kétszeres wimbledoni bajnok Petra Kvitova ellen. A cseh játékos idén hullámzó teljesítményt nyújt, ezúttal viszont nagyon jól teniszezett. A világranglista korábbi második helyezettje, aki jelenleg 14., nagyszerűen adogatott és remekül fogadott, így esélyt sem adott magyar ellenfelének.

 

A 30 perces első játszmában Kvitova úgy húzott el 5:0-ra, hogy kétszer nyerte el Timi adogatását. A cseh klasszis először 30-ra brékelt, második esélyét használta ki. Aztán 3:0 után Timi 40-30-ra vezetett adogatóként, de mégis Kvitova örülhetett az újabb gémnek…

 

A 23 éves magyar játékos a hatodik játékot 15-re nyerte, de 5:1 után Kvitova 15-re kiszerválta a játszmát.

 

A második felvonás picit szorosabban alakult. Kvitova azonnal brékelt, 40-re, de most nem jutott gyorsan jelentős előnyhöz. Timi a harmadik játékot 40-re nyerte nagy csatában, majd 3:1 után 30-ra hozta a szerváját.

 

Ezután viszont Kvitova ismét sokkal pontosabb volt. A cseh sztár 4:2 után simán, 15-re brékelt, majd szervált a továbbjutásért. Timi bátor támadásokkal hárított két meccslabdát 40-15 után, de Kvitova ezután ismét a tőle megszokott erővel nyert két labdamenetet.

 

A magyar játékos még pályára lép párosban a riói Olimpia vasárnapi műsorában.