Remek siker Fezben: Timiék az elődöntőben!

Remek siker Fezben: Timiék az elődöntőben!

2012-04-26 – A papírforma mást ígért, szerencsére ez hidegen hagyta Timiéket a 220 ezres fezi versenyen! Babos Tímea és Mandy Minella kereken 1 óra alatt 6:2, 6:2-re legyőzte Olga Govorcovát és Olga Szavcsukot.

GRAND PRIX DE SAR LA PRINCESSE LALLA MERYEM (220 000 DOLLÁR, SALAK), PÁROS, NEGYEDDÖNTŐ
Babos Tímea, Mandy Minella (magyar, luxemburgi)-Olga Govorcova, Olga Szavcsuk (fehérorosz, ukrán, 4.) 6:2, 6:2

 

Szerintem nagyon jó párost alkotunk Mandyvel, nagyon örülök az újabb győzelemnek. Kemény ellenfél ellen sikerült nyernünk. Úgy érzem, hogy a hálónál is egyre jobban mozgok, az adogatásom is egyre jobb. Apával keményen készülünk mindenre, hogy eredményes lehessek. Izgatottan várjuk a holnapot, jó esélyünk van pénteken is a továbbjutásra. Úgy érzem, hogy az itteni szereplés csak pozitívan hat a jövő heti versenyre, hiszen mérkőzésekkel lehet a legjobban felkészülni a tornákra. Itt Fezben nagyon jó partnerekkel tudok gyakorolni, ez rendkívül pozitív, hiszen a selejtezők miatt a hétvégén amúgy sem tudnék már edzeni a Római-parton” – nyilatkozta Timi a csütörtöki fezi negyeddöntő után.

 

A legjobb nyolc között Olga Govorcova (58. a világranglistán) és Olga Szavcsuk (109.) várt Timiékre. A fehérorosz, ukrán duó kedden 6:1, 6:3-ra győzte le Czink Melindát és a dél-afrikai Chanelle Scheeperst. A ranglista alapján a 4. helyen kiemelt kettőst kellett legyőzniük Timiéknek, akik fényesen bizonyították, nem szabad túlságosan belemerülni a számok „tengerébe”…

 

A fezi összecsapás befejezése hűen tükrözi a 60 perces találkozót…Govorcováék a meccsben maradásért adogattak, vezettek is 40-15-re. A Babos-Minella kettős akár el is engedhette volna a játékot, hiszen utána az elődöntőért adogathatott volna. De nem vártak addig Timiék. Letámadták bizonytalankodó ellenfelüket, hogy aztán boldogan ünnepeljék a váratlanul könnyű győzelmet.

 

A két szett forgatókönyve hasonlóan alakult, a magyar-luxemburgi kettős gyorsan brékelt, majd a hajrában ugyanezt megismételte. A rivális mindössze egyszer tudta ugyanezt a bravúrt végrehajtani.

 

A fináléba kerülésért Petra Cetkovska és Alekszandra Panova lesz Timiék ellenfele. A cseh, orosz duó csütörtökön 6:4, 6:0-ra nyert a holland Arantxa Rus és Kiki Bertens ellen. Cetkovska 131., míg Panova 77. a világranglistán párosban.