Remek győzelem Venus Williams ellen!

Remek győzelem Venus Williams ellen!

Davis Cup ITA vs SUI Adriatic Arena Pesaro

2016-05-11 – A döntő játszmában a korábbi világelső háromszor volt brékelőnyben, de Timi fordított a Foro Italicóban.

 

INTERNAZIONALI BNL D’ITALIA (2 707 664 DOLLÁR, SALAK), EGYES, 2. FORDULÓ
Babos Tímea-Venus Williams (amerikai, 12.) 6:7 (5-7), 7:5, 6:4

 

„Nagyon örülök, elképesztő érzés, hogy megnyertem ezt a meccset! Ez egy jó, utószülinapi ajándék még. Tényleg rettentően boldog vagyok! Nagy küzdés volt, főleg az első szett elveszítése után. Azt gondolom, hogy a meccs előtt az volt a legnehezebb, hogy elfelejtsem, ki áll a háló túloldalán, elfelejtsem, Venus Williams ellen játszom. Nagyon-nagyon boldog vagyok, hogy sikerült! Azt gondolom, hogy összességében ez egy nagyon-nagyon küzdős meccs volt. Örülök, hogy a végén az én javamra fordult a meccs! Rettentően jó érzés volt a világ egyik legjobb pályáján, a Pietrangelin játszani. Szerintem ez egy nagyon jó dolog, teltház volt. Köszönöm  a nagy drukkolást, köszönöm a Magyaroknak, akik kint voltak és végig szurkoltak!!! Hihetetlen érzés volt itt játszani! Bevallom őszintén, a meccs végén meg is könnyeztem a győzelmet. Most ennyi, csütörtökön két meccs. Hajrá tovább!” – nyilatkozta Timi.

 

A mérkőzés 2 óra 56 percig tartott.

 

Rendkívül fordulatos mérkőzést láthatott a római közönség, a végén magyar sikert köszönthetett.

 

Timi nagyszerűen kezdett a 61 perces első játszmában, de sajnos a végén ellenfele örülhetett. A 23 éves magyar játékos az első gémben 30-ra, majd 3:1 után 40-re brékelt, 4:1-re elhúzott. Sajnos ezután Venus Williams pontosabb lett, így 4:4-re egyenlített. A korábbi világelső 0-ra, majd 40-re nyerte el ellenfele szerváját.

 

A következő percekben mindkét játékos megnyerte adogatását, jöhetett a tie-break. A rövidítésben Timi 4-2-re, majd újabb minibrékkel 5-4-re vezetett. Sajnos ezután elveszítette mindkét szervájáét, majd az amerikai játékos lezárta a szettet.

 

Az 55 perces második felvonás sem nélkülözte az izgalmakat. Timi jó játékkal elhúzott 3:0-ra, de az ötödik gémben 40-0-ról elveszítette az adogatását. Venus Williams egyenlített 3:3-ra, majd a kilencedik gémben újabb bréklabdához jutott. Timi ezt hárította, majd meg is nyerte az adogatását. Aztán 6:5 után Timi bréklabdához jutott és ezt remekül ki is használta!

 

A döntő szett is hatalmas csatát és rengeteg fordulatot hozott. Timi nem igazán remekelt adogatóként, de fantasztikus küzdeni tudással mindig átlendült a rosszabb periódusokon. Pedig a háló túloldalán az egyesben hétszeres Grand Slma-győztes Venus Williams állt. Timi háromszor került brékhátrányba, de 0:1-ről, 1:3-ról és 3:4-ről is visszajött.

 

A végén a magyar játékos volt a pontosabb, és nagy csatában újra brékelte amerikai ellenfelét, 5:4 után. Ezzel pedig második mérkőzését is megnyerte Rómában.

 

Timi egyébként úgy jutott meccslabdához, hogy Williams szervája előtt a labdaszedő a földre huppant, a labdák pedig elgurultak…

 

Róma01    Davis Cup ITA vs SUI Adriatic Arena Pesaro

 

Timi következő ellenfele a világranglistán 24. Madison Keys lesz, aki pályafutása legjobbjaként 16. (2015. május 18.) volt. Eddig 1 WTA- és 3 ITF-versenyt nyert egyesben. Tavaly elődöntős volt az Australian Openen, míg Wimbledonban a legjobb nyolcig jutott. Idei legjobb eredményeként negyeddöntős volt a Miami Openen (Egyesült Államok, 6 844 139 dollár, kemény pálya).

 

A két játékos eddig kétszer találkozott: 2012-ben Cincinnatiben Keys 6:3, 6:0-ra nyert, míg 2014-ben Birminghamben Timi győzött 6:2, 6:1-re.