Remek győzelem New Havenben!

Remek győzelem New Havenben!

Timea Babos plays Kristina Mladenovic in their first round match on stadium court at the Yale University Tennis Center on Monday, August 21, 2017 in New Haven, Connecticut. (Photo by Jared Wickerham/Connecticut Open)

2017-08-21 – Timi a második szettet 2:5-ről, három játszmalabdáról fordította meg.

 

CONNECTICUT OPEN (776 000 DOLLÁR, KEMÉNY PÁLYA), EGYES, 1. FORDULÓ
Babos Tímea-Kristina Mladenovic (francia, 4.) 7:5, 7:5

 

A mérkőzés 1 óra 45 percig tartott New Havenben.

 

„Elég jól kezdtem a mérkőzést, de utána voltak rosszabb időszakaim. Végül sikerült megnyernem az első szettet! Utána a másodikat is nagyon jól kezdtem, de sajnos volt egy furcsa gém, ami elment. Utána talán picit idegesebb lettem, így emiatt is hirtelen 2:5 lett. De ekkor újra megnyugodtam, azért sikerült visszajönni. Végre egy olyan meccs, amelyen én fordítottam vesztett helyzetből! Ennek nagyon örülök! Nem mondom, hogy ez szép győzelem volt. Legalábbis abból a szempontból, hogy nem volt végig „nagy játék”. De a lényeg a győzelem, most ez a legfontosabb! Várom a következő mérkőzést!” – nyilatkozta Timi.

 

A két korábbi párostárs korábban hatszor találkozott a profik között WTA- vagy Grand Slam-versenyen, Mladenovic vezetett 4-2-re. Idén először mérkőztek és New Havenben szoros, számos fordulatot hozó mérkőzést látott a közönség.

 

A legfrissebb világranglistán 66. magyar játékos alaposan meglepte ellenfelét (WTA-14.) az 54 perces első játszmában. Timi brékelt 15-re, majd 0-ra hozta adogatását. Ezután Mladenovic 40-re hozta a szerváját, majd 2:1 után összesen három bréklabdája volt. Timi nagy csatában növelte előnyét 3:1-re, de sajnos a hatodik gémben már nem tudta megmenteni az adogatását.

 

A szett második felében a magyar játékos ismét brékelőnybe került, de ezt azonnal el is veszítette (4:4). Timi ezután is keményen harcolt, majd 5:5 után kihasználta Mladenovic hibáit, fogadóként mindössze egy labdamenetet veszített. Ezúttal pedig a magyar játékos nagyon figyelt a következő adogatógémre, 40-15 után kihasználta második szettlabdáját.

 

A második felvonást is remekül kezdte Timi, azonnal brékelt, de 2:0 után sajnos hullámvölgybe került. Adogatóként és fogadóként is sokat hibázott, míg Mladenovic egyre pontosabb volt. Úgy tűnt, a sorozatban öt játékot nyerő francia játékos kiharcolja a döntő szettet. Erre komoly esélye volt, hiszen 5:2-re is vezetett.

 

Timi azonban egy pillanatra sem adta fel, még akkor sem, amikor 5:3, 40-15 állt az eredményjelzőn. És Mladenovic adogatott…A magyar játékos hatalma szívvel és akarattal küzdött, hibákra kényszerítette a 4. helyen kiemelt ellenfelet. Timi két szettlabdáról brékelt, majd a következő gémet is játszmalabdáról fordította meg (5:5).

 

A magyar játékos ezután sem vett vissza, fogadóként is irányított, ekkor már esélyt sem adott ellenfelének. Timi 15-re brékelt, majd 0-ra szerválta ki a meccset!

 

A magyar játékos következő ellenfele az 1994. március 5.-én született Daria Gavrilova lesz. Az orosz származású, 2015 óta ausztrál színekben szereplő játékos 26. helyen áll a világranglistán, pályafutása legjobbjaként 21. (2017. június 19.) volt. Eddig 4 ITF-versenyt nyert egyesben, WTA-tornán kétszer volt döntős (2016: Moszkva, 2017: Strasbourg).

 

Gavrilova idén a franciaországi sikert mellett elődöntős volt Szentpéterváron (Oroszország, 776 000 dollár, fedett pálya). Az Australian Openen a 3., míg a Roland Garroson és Wimbledonban az 1. fordulóban búcsúzott.