Remek győzelem a vuhani főtábláért

Remek győzelem a vuhani főtábláért

2015-09-26 – A 22 éves magyar játékos 2 óra 17 perc alatt győzött a 3. helyen kiemelt Tomljanovic ellen. A következő ellenfél a világranglistán 40. Strycova lesz.

DONGFENG MOTOR WUHAN OPEN (2 513 000 DOLLÁR, KEMÉNY PÁLYA), SELEJTEZŐ, 2. FORDULÓ
Babos Tímea (14.)-Alja Tomljanovic (horvát, 3.) 7:6 (7-1), 6:7 (2-7), 6:2

 

„Fuuuú, nehéz meccs volt most is Alja ellen! Kemény ellenfél, de most sikerült nyernem :)) A hosszú és küzdelmes két szett után azt gondolom, hogy jobban bírtam kondival. És ez az, ami most eldöntötte a harmadik játszmát. Boldog és izgatott vagyok, várom a folytatást!” – nyilatkozta Timi.

 

Néhány nappal ezelőtt Tokióban a főtábla első körében Tomljanovic hatalmas csatában, 3:6, 6:4, 7:6-ra nyert a 22 éves magyar játékos ellen. Ezúttal még nagyobb volt a tét, hiszen a győztes bekerült az elitmezőnybe a kínai Premier-versenyen. És ezúttal már Timi örülhetett és ünnepelhetett! Hatalmas elszántsággal és szívvel küzdött, jobban játszott a legfontosabb pillanatok többségében. Ez pedig szép sikert ér!!!

 

A 49 perces első szettben a magyar játékos kiváló adogatások és egy jó fogadójátékkal gyorsan elhúzott 4:1-re. Timi a negyedik gémben 30-ra brékelte ellenfelét. Sajnos 4:2 után Tomljanovic elnyerte ellenfele szerváját, 30-ra, majd 4:4-nél újabb bréklabdája volt.

 

Szerencsére Timi végül hozta az adogatását, majd hamarosan jött a a tie-break. A rövidítés egyoldalú volt, a magyar játékos 6:0-ra is vezetett. Végül Timi adogatóként zárta le a szettet.

 

Az 55 perces második játszma is izgalmasan alakult. Az első öt gémben remekeltek adogatóként a játékosok, majd jött két brék. Először Tomljanovic nyerte el ellenfele szerváját, Timi gyorsan válaszolt erre.

 

Hamarosan jött az újabb tie-break. Sajnos ezúttal a horvát játékos volt a jobb, 6:1-re is vezetett…

 

A döntő szett aztán parádésan sikerült!!! Timi remekelt adogatóként és fogadóként, csak egy nagyon rövid időszakban „adta át” az irányítást. Első brékelőnyét még azonnal elveszítette 2:0 után, de 2:2 után már döntő fölénybe került. A kiválóan fogadó magyar játékos 3:2 után 40-re brékelt, a második esélyt használta ki. Majd 15-re hozta a szerváját.

 

Timi 5:2 után sem adott esélyt, első és második meccslabdáját ugyan még hárította Tomljanovic. Viszont jött a harmadik fogadóesély, amely után már ünnepelhetett Timi, megnyerte második mérkőzését is a vuhani selejtezőben!!!

 

Timi párosban is szerepel a vuhani versenyen, társa ezúttal is Kristina Mladenovic lesz. A magyar-francia kettőst a 2. helyen emelték ki, így csak a második fordulóban mutatkozik be.

 

Szombaton kiderült, hogy Timi ellenfele egyesben a főtáblán Barbora Strycova lesz. A 29 éves cseh játékos 40. helyen áll a világranglistán, karrierje legjobbjaként 20. (2015. március 20.) volt. Eddig 1 WTA- és 9 ITF-versenyt nyert egyesben.

 

Strycova idén elődöntős volt Aucklandben (Új-Zéland, 250 000 dollár, kemény pálya) és Antwerpenben (Belgium, 731 000 dollár, fedett pálya). Sydneyben (Ausztrália, 731 000 dollár, kemény pálya), Prágában (Csehország, 250 000 dollár, salak) és Bastadban (Svédország, 250 000 dollár, salak) pedig a legjobb nyolcig jutott a tapasztalt cseh játékos.

 

Timi és Strycova mérkőzésének győztese a második fordulóban Marija Sarapovával találkozik.

 

A cseh játékos tavaly Birminghamben a legjobb 16 között 6:2, 0:6, 6:3-ra, míg idén az Australian Open nyitó fordulójában 6:4, 6:4-re nyert Timi ellen.