Remek győzelem a párosverseny elődöntőjében

Remek győzelem a párosverseny elődöntőjében

2014-11-08 – Timi és Kristina Mladenovic két játszmában nyert az Arruabarrena-Kalasnyikova duó ellen a párosverseny elődöntőjében a 125 000 dollár összdíjazású, limoges-i WTA-versenyen.

A mérkőzés 63 percig tartott. A Wimbledonban is finalista magyar-francia kettős ellenfele a vasárnapi döntőben a 4. helyen kiemelt Katerina Siniakova-Renata Voracova páros lesz.

 

OPEN GDF SUEZ DE LIMOGES (125 000 DOLLÁR, FEDETT PÁLYA), PÁROS, ELŐDÖNTŐ
Babos Tímea, Kristina Mladenovic (magyar, francia, 1.)-Lara Arruabarrena, Olga Kalasnyikova (spanyol, grúz, 3.) 6:4, 6:2

 

 

„Év utolsó versenyén döntővel zárni, nem rossz…Remélem, összejön a tornagyőzelem! Élvezem most a játék minden percét! Nem stresszelek, elég az év közben” – nyilatkozta Timi.

 

Timi francia társa szombaton délután a párosmeccs előtt már pályára lépett, közel két és fél órás nagy csatában nyert egyesben Océane Dodin ellen. Utóbbit éppen a 21 éves magyar játékos múlra felül két hete a poitiers-i fináléban.

 

Mladenovic nem sokat pihenhetett a francia házirangadó után, mivel a második egyéni elődöntő csak 68 percig tartott. De ez nem okozott nagyobb gondot a párosban.

 

A 35 perces nyitó szett első felében Timi összesen öt bréklabdát hárított, majd a magyar-francia kettős 3:2-nél 30-ra nyerte el ellenfele adogatását. Sajnos 5:3 után a spanyol-grúz duó szettlabdát hárított és elnyerte a magyar játékos adogatását.

 

Timi és Mladenovic azonnal válaszolt, 15-re brékelt, így befejeződött az első felvonás.

 

A második játszma elején Timi 40-15-ről veszítette el adogatását, de utána már nem volt gond. A magyar-francia duó fölénybe került, háromszor (0-ra, 15-re, majd 30-ra) brékelt. Az utolsó gémben a spanyol-grúz duó 0-40 után két mérkőzéslabdát még hárított, de a harmadik lehetőség már mindent eldöntött.

 

Timi és Kristina Mladenovic idén negyedszer került döntőbe, korábban Párizsban, Wimbledonban és Cincinnatiben sikerült eljutni a párosverseny utolsó mérkőzéséig. A 21 éves magyar játékos a 2014-es szezonban két tornagyőzelmet ünnepelhetett ebben a műfajban: Sydneyben a cseh Lucie Safarova, míg Kuala Lumpurban a tajvani Csan Hao-csing oldalán maradt veretlen. Monterreyben a fehérorosz Olga Govorcova oldalán volt finalista.

 

A Wimbledonban is finalista magyar-francia kettős ellenfele a vasárnapi döntőben a 4. helyen kiemelt Katerina Siniakova-Renata Voracova páros lesz.

 

A 18 éves Siniakova 86. helyen áll párosban a világranglistán, karrierje legjobbjaként 85. (2014. október 20.) volt. Eddig 1 WTA- és 4 ITF-versenyt nyert ebben a műfajban. Idén elődöntős volt Prágában (100 000 dollár, salak, társ: Barbora Krejcikova), majd győzött Mariborban (25 000 dollár, salak, társ: Krejcikova) és Taskentben (250 000 dollár, kemény pálya, társ: Alekszandra Krunics). Döntőt játszott még Stanfordban (710 000 dollár, kemény pálya, társ: Paula Kania).

 

A 31 éves Voracova 60. a világranglistán, pályafutása legjobbjaként 40. (2008. január 14.) volt. Összesen 9 WTA- és 53 ITF-versenyt nyert. Idén veretlen maradt Olomoucban (50 000 dollár, salak, társ: Petra Cetkovska), Plzenben (25 000 dollár, salak, társ: Sandra Klemenschits) és Oszakában (250 000 dollár, kemény pálya, társ: Aojama Suko).