Remek győzelem a 6. kiemelt ellen

Remek győzelem a 6. kiemelt ellen

2014-10-21 – Timi remek játékkal, két szettben győzött a világranglistán 74., 6. helyen kiemelt Pauline Parmentier ellen a 100 000 dollár összdíjazású franciaországi ITF-verseny nyitó fordulójában.

A mérkőzés 1 óra 19 percig tartott. A 21 éves magyar játékos következő ellenfele a francia Amandine Hesse lesz.

 

INTERNATIONAUX FEMINIMS DE LA VIENNE (100 000 DOLLÁR, FEDETT PÁLYA), EGYES, 1. FORDULÓ
Babos Tímea-Pauline Parmentier (francia, 6.) 6:3, 6:2

 

„Nagyon örülök a mai játékomnak és persze még jobban az eredménynek! Ez szerintem egy szép győzelem, hiszen Parmentier épp a múlt héten, Luxemburgban verte a top20-as Petkovicot. Jól éreztem mind a szerva-, mint a ritörnjátékot. Tudtam a saját játékomat érvényesíteni, ennek köszönhetően lett ez az eredmény” – nyilatkozta Timi boldogan a mérkőzés után.

 

Timi remekül kezdte a 34 perces első játszmát, a második gémben 30-ra nyerte el ellenfele adogatását, majd 15-re hozta a sajátját. A magyar játékos 4:1-re is vezetett, de ekkor pár percre átvette az irányítást Parmentier.

 

A 28 éves francia játékos 4:2 után 15-re brékelt, de ennél tovább nem jutott. Timi ugyanis egy újabb remek fogadógémet játszott, mindössze két labdamenetet veszített. A kilencedik gémben Parmentier 30-0-ra is vezetett fogadóként, de Timi négy pontot nyert, szettelőnybe került.

 

A második játszma elején óriási küzdelem alakult ki. Timi azonnal elnyerte Parmentier adogatását, majd bréklabdát hárított a következő gémben (2:0). Ezután a francia játékos is bréklabdát hárított, majd 3:1 lett az állás.

 

Ekkor jött a mérkőzés leghosszabb játéka. Parmentier ugyan három bréklabdát hárítani tudott, de Timivégül kihasználta negyedik esélyét, majd hozta saját adogatását (5:1). A 6. helyen kiemelt francia játékos a következő gémben 3 meccslabdát hárított, majd 5:2 után Timi 15-re szerválta ki a meccset!!!

 

A magyar játékos következő ellenfele a világranglistán 199. Amandine Hesse lesz. A szintén 21 éves francia teniszező pályafutása legjobbjaként 183. (2014. szeptember 8.) volt. Eddig 3 ITF-versenyt nyert egyesben. Idei legjobb eredményeként negyeddöntős volt Biarritzban (Franciaország, 100 000 dollár, salak).