Remek fordítás a párosverseny elődöntőjében

Remek fordítás a párosverseny elődöntőjében

September 4, 2017 - Timea Babos and Andrea Hlavackova in action against Monica Niculescu and Su-Wei Hsieh (not pictured) at the 2017 US Open.

2017-10-19 – A magyar-cseh kettős 1-4-ről nyerte meg a döntő rövidítést.

 

VTB KREMLIN CUP (790 208 DOLLÁR, FEDETT PÁLYA), PÁROS, ELŐDÖNTŐ
Babos Tímea, Andrea Hlaváčková (magyar, cseh, 1.)- Barbora Krejčiková, Kateřina Siniaková (cseh, 3.) 4:6, 6:1, 10-8

 

A mérkőzés 1 óra 18 percig tartott Moszkvában.

 

A 37 perces első játszma rendkívül szorosan alakult, gyakorlatilag egy labdamenet döntött a cseh kettős javára. Timi nagyon jól adogatott és Hlaváčková is mindent megtett a sikerért. De még 1:1 után volt egy megingás, amikor az 1. helyen kiemelt kettős 40-30-ról veszítette el az adogatását. Ez pedig döntőnek bizonyult.

 

Krejčiková és Siniaková végigvitte a brékelőnyt, csak egyszer volt gondjuk. A nyolcadik gémet végül 40-re nyerte a cseh kettős, majd 5:4 után 30-ra hozta adogatását.

 

A 28 perces második szett örömteli változást hozott! Timi és Hlaváčková 1:0, majd 3:0 után is brékelt 15-re, és az adogatójátékos is meggyőzőek voltak. A magyar-cseh kettős már a hatodik gémben játszmalabdához jutott, de azt még hárította az ellenfél. Aztán 5:1 után az első helyen kiemelt páros 30-ra nyerte adogatását, így jöhetett a döntő rövidítés.

 

A tie-break elején Timi adogatásánál fogadópontot nyert a cseh kettős, majd elhúzott 4-1-re. Ezután sorozatban hat labdamenetet nyert a pontosan és bátran kockáztató magyar-cseh kettős, majd 7-5 után újabb fogadópontot nyert. Timi és Hlaváčková már 9-5-re is vezetett, de egy minibrék után jött Siniaková két nyerő adogatása. Szerencsére ezután a magyar játékos kiváló szervája és Siniaková pontatlan fogadása lezárta a moszkvai elődöntőt.

 

Timi és Hlaváčková ellenfele a döntőben a Nicole Melichar-Anna Smith kettős lesz.

 

Az 1993. július 29.-én született amerikai játékos 47. helyen áll a világranglistán, karrierje legjobbjaként 46. (2017. augusztus 28.) volt. Melichar eddig 1 WTA-, 1 WTA-125-ös és 7 ITF-versenyt nyert párosban. Idén a nürnbergi diadal előtt döntős volt Isztambulban (Törökország, 250 000 dollár, salak, társ: Elise Mertens) volt.

 

Az 1988. augusztus 14.-én született brit játékos 55. helyen áll párosban a világranglistán, pályafutása legjobbjaként 53. (2017. augusztus 7.) volt. Smith eddig 1 WTA- és 28 ITF-versenyt nyert ebben a műfajban. Idén éppen Melichar oldalán nyerte meg a nürnbergi (Németország, 250 000 dollár, salak) tornát.

 

Timi és Andrea Hlaváčková idén hatodszor jutott döntőbe közösen a WTA Touron. A magyar-cseh kettős Rabatban, Quebec City-ben és Taskentben (valamennyi WTA International besorolású torna) maradt veretlen, míg Madridban és Pekingben (mindkettő Premier Mandatory) elveszítette a finálét. Ezúttal Premier-versenyen került a végjátékba Timi és Andrea Hlaváčková. A magyar játékos januárban az orosz Anasztaszija Pavljucsenkova oldalán győzött Sydneyben, míg a cseh játékos a kínai Peng Su-ajjal nyert Sencsenben, valamint szintén döntőt játszott az Australian Openen és Dubajban.