Quebec: új ellenfél párosban

Quebec: új ellenfél párosban

2017-09-10/2017-09-11 – Timi és Hlaváčková ellenfele egy amerikai kettős lesz.

 

Vasárnap párosban is elkészítették a sorsolást a 250 000 dollár összdíjazású kanadai WTA-versenyen: Timi és Andrea Hlaváčková ellenfele Jessica Pegula és Charlotte Robillard-Millette lett volna. Hétfőn aztán változás történt: Usue Maitane Arconada és Caroline Dolehide került a főtáblára.

 

A magyar-cseh kettőst az első helyen emelték ki a Coupe Banque Nationale elnevezésű eseményen, Quebec Cityben.

 

Az 1998. október 28.-án született Arconada 291. a világranglistán, pályafutása legjobbjaként 271. (2017. július 17.) volt. Az amerikai játékos eddig 1 ITF-versenyt nyert párosban, idén Stocktonban (Egyesült Államok, 60 000 dollár, kemény pálya, társ: Sofia Kenin) maradt veretlen. Arconada tavaly megnyerte a junior lányok párosversenyét Wimbledonban, társa Claire Liu volt.

 

Az 1998. szeptember 5.-én született Dolehide 134. a világranglistán, ez karriercsúcs. Az amerikai játékos eddig 2 ITF-versenyt nyert párosban, idén Rancho Santa Fében (Egyesült Államok, 25 000 dollár, kemény pálya, társ: Kayla Day) maradt veretlen. 2015-ben a Roland Garroson (társ: Katerina Stewart), míg tavaly a US Openen (társ: Day) volt döntős a junior lányok párosversenyében.

 

Tavaly cseh sikerrel zárult a párosverseny Quebec Cityben: Timi jelenlegi társa, Andrea Hlaváčková győzött Lucie Hradecká oldalán. A cseh játékos a tervek szerint pályára lép Kanadában Barbora Krejčíkovával. Vasárnap pedig Hradecká még a US Open döntőjében szerepelt Katerina Siniaková oldalán.

 

QuebecCity_paros