Quebec: belga siker egyesben

Quebec: belga siker egyesben

2017-09-17 – Van Uytvanck szetthátrányból fordított a döntőben.

 

COUPE BANQUE NATIONALE (250 000 DOLLÁR, FEDETT PÁLYA), EGYES, DÖNTŐ
Alison Van Uytvanck (belga, 7.)-Babos Tímea (3.) 5:7, 6:4, 6:1

 

A döntő 2 óra 7 percig tartott Quebec Cityben.

 

Timi idén másodszor, pályafutása során ötödször játszott döntőt egyesben a WTA Touron. Valamennyi alkalommal szoros mérkőzésen dőlt el a trófea sorsa, ezúttal is sokáig volt esélye a végső sikerre.

 

A 49 perces első játszmában Timi 4:4-ig kiválóan adogatott, alig veszített labdamenetet. Ekkor 30-40-ről hozta a szerváját, majd a következő gémben Van Uytvanck is így tett. A magyar játékos 0-ra nyerte következő adogatását, majd fogadóként 40-15-re is vezetett. Timi összesen négy szettlabdához jutott, a negyedik ki is használta.

 

Az 50 perces második felvonás is szoros és izgalmas volt. Sajnos a végén már a belga játékos örülhetett. Pedig Timi 1:0 után összesen hat bréklabdához jutott, de egyik esélyt sem tudta kihasználni. Ez később döntőnek bizonyult…

 

Az addig fogadóként kevés esélyhez jutó Van Uytvanck 2:2 után 0-ra brékelt, ez pedig fordulatot hozott. Timi adogatóként ugyan nyerte a következő két saját játékot, de fogadóként nem tudta megtörni ellenfelét. A hatodik gémben ugyan nyert két labdamenetet, de addigra a belga játékos már 40-0-ra is vezetett.

 

Van Uytvanck 5:4 után 15-re nyerte adogatását, ezzel kiharcolta a döntő szettet.

 

A harmadik játszma már egyoldalúan alakult. Timi azonnal elveszítette adogatását 15-re, majd 0:2 után 30-ra. A belga játékos már 4:0-ra is vezetett, amikor ellenfele bréklabdáról nyerte a szerváját. Van Uytvanck azonban a következő gémet nagy csatában megnyerte 40-re, ezzel gyakorlatilag el is dőlt a finálé. Az utolsó gémben 0-ra brékelt a belga játékos, aki első tornagyőzelmét ünnepelheti a WTA Touron.