Profil

Timi bemutatkozik.

 

Babos Tímea vagyok, 1993. május 10-én születtem Sopronban. Életem talán legelső fotója a kórházból kijövetel után, egy teniszütőn fekve készült. Ez a fotó már-már hagyomány volt a családban, hisz nővéremről is készült ilyen fénykép születésekor. A teljes családom a tenisszel foglalkozott és a mai napig foglalkozik, úgyhogy ez nem is csoda, hogy ilyen korán kezdtük. A Lővér körúti sportcentrumban laktunk, ahol édesapám edzősködött, és ahol többek között testvéremet, aki ekkoriban már többszörös magyar bajnok volt is edzette.

 

Édesanyámra maradt a konditermünk irányítása és a háztartásbeli munka nagy része. Én tulajdonképpen ekkor még nem is terveztem azt, hogy valaha is teniszezni fogok. Ennek megfelelően nem is fogtam ütőt, hanem mivel szüleim fontosnak tartották azt, hogy megtanuljak úszni, hát úsztam. Eleinte csak heti egy-két alkalommal, aztán mivel én versenyzőtípusnak tartom magam, elkezdtem versenyszerűen úszni is. Nem is ment rosszul, csak időközben rájöttem, hogy én nem is szeretem annyira csinálni és abba is hagytam 8 éves koromban. Ennek ellenére nem bántam meg ezt a 3 év úszást, hisz azért eleinte meg élveztem is a dolgot és legalább megtanultam jól úszni.

 

Ekkortájt már eléggé érdekelt a tenisz, szerettem nézni nővérem edzéseit, és szerettem volna kipróbálni. Bekerültem az SVSE tanfolyamos csoportjába Szemerics Gáborhoz, ahonnan pár hónap után beválogattak a versenyzőkeretbe és elkezdtem versenyezni. Elkezdtem versenyezni először csak soproni, aztán idővel több magyar versenyen is, és ahogy egyre jobb lett a ranglistám, még nagyobb hazai versenyekre is mehettem. Így kerültem be 9 évesen a 12 év alattiak Korosztályos Vidék Bajnokságára, ahol az SVSE 4 fős csapatának 4-es játékosaként, meccset nem veszítve, vidék bajnokok lettünk, és kvalifikáltuk magunkat a Korosztályos Magyar Bajnokságra.

 

Ezen a bizonyos augusztusi Magyar Bajnokságon megszereztem életem első magyar bajnoki címét, és szerencsére innentől már nem volt megállás…

 

Babos Csaba Timiről:

“A kedves rajongók egy kivételes képességű játékos mindennapjairól olvashatnak ezen az oldalon. Korosztályában a világ legjobbjai közt jegyezték, és tehetsége, szorgalma, akarata, kitartása alapján rövid időn belül felnőttként is ott lehet a teniszvilág élmezőnyében. De számomra már most is Ő a legnagyobb a világon, mivel Ő nemcsak a tanítványom, hanem a lányom is. Ő Babos Tímea, teniszező.”