Pretoria: győztes elődöntő párosban

Pretoria: győztes elődöntő párosban

2022-04-01 – Ezúttal sem veszített játszmát Timi és orosz társa.

 

TUKS INTERNATIONAL (60 000 DOLLÁR, KEMÉNY PÁLYA), PÁROS, ELŐDÖNTŐ
Babos Tímea, Valerija Szavinyih (magyar, orosz, 1.)-Nagy Adrienn, Anasztaszija Tyihonova (magyar, orosz, 4.) 6:4, 6:2

 

A mérkőzés 1 óra 11 percig tartott Pretoriában.

 

Timi idén először jutott döntőbe párosban, Pretoriában a harmadik mérkőzést is két játszmában nyerte Valerija Szavinyihhel. Érdekesség, hogy a magyar játékos legutóbb 2011. november 11.-én került be ebben a műfajban ITF World Tennis Tour-döntőbe, azóta a WTA Touron és WTA Finalseken, valamint a szintén az ITF által rendezett Grand Slameken ért el kimagasló sikereket.

 

A pretóriai elődöntő elején, 1:1 után mindkét kettős elveszítette adogatását, majd Timi és Valerija Szavinyih brékelt 40-re. Ezután mindkét kettős hozta szerváját, majd 5:4-nél az 1. helyen kiemelt kettős 30-ra nyerte adogatását.

 

A második felvonás már jóval simábban alakult. Timi és társa elhúzott 4:0-ra, mindkétszer 40-re nyerte el ellenfele gémjét. A folytatásban pedig néhány színvonalas labdamenetet vívott a két kettős, majd 5:2 után az 1. helyen kiemelt páros 40-re hozta szerváját, így lezárta az elődöntőt.

 

Timi és Valerija Szavinyih ellenfele a fináléban a hongkongi Eudice Chong (WTA-páros: 193.) és Hong Yi Cody Wong (330.) lesz.