Pedig szett- és brékelőnyben volt Timi…

Pedig szett- és brékelőnyben volt Timi…

2012-04-30 – Sajnos a vártnál sokkal gyorsabban, az első fordulóban befejeződött az egyéni verseny  Timi számára a 220 ezres Budapest Grand Prix-n.

Sajnos a vártnál sokkal gyorsabban, az első fordulóban befejeződött az egyéni verseny  Timi számára a 220 ezres Budapest Grand Prix-n. Az első számú magyar teniszező ugyanis 2 óra 12 perces összecsapáson, három szettben kikapott a tajvani Hszie Szu-vejtől.

 

BUDAPEST GRAND PRIX (220 EZER DOLLÁR, SALAK), EGYES, 1. FORDULÓ
Hszie Szu-vej (tajvani)-Babos Tímea 6:7 (4-7), 6:4, 6:1

 

„Türelmesebben kellett volna játszanom, sajnos salakon éreznem kell, hogy sokkal több adogatásom jön majd vissza. A tajvani ellenfél nagyon kellemetlen stílusban teniszezett, nem „adott ritmust”, rengetegszer ütött teli lappal. Úgy érzem, a második szett elején megnyerhettem volna a mérkőzést, de 2:0-nál nem tudtam hozni az adogatásomat. Igaz, az első játszmát szerencsével nyertem, hiszen rengeteg bréklabdát kellett hárítanom. A riválisom később szinte mindent visszaadott, nekem pedig a harmadik játszmában már semmi sem sikerült, bármivel is próbálkoztam. Tanulnom kell ebből a mérkőzésből…” – mondta a mérkőzés után Babos Tímea.

 

Elképesztően szorosan alakult az első felvonás, mindkét teniszező keményen küzdött, ráadásul a remek ütések sem maradtak el. A törékeny ázsiai játékos nem ismert elveszett labdát, az alapvonalon rendkívül magabiztos volt, alaposan megnehezítette Timi dolgát. Szerencsére a soproni tini felvette a kesztyűt, a tőle megszokott eltökéltséggel harcolt, a rövidítésig 10 (!!!) bréklabdát hárított.

 

A mindent eldöntő tie-breakben Timi 1-2-ről 6-2-re fordított, végül 62 perc alatt jutott játszmaelőnyhöz.

 

A második felvonás elején úgy tűnt, zsebben lehet a meccs. Babos Timi 2:0-ra elhúzott, de ekkor megtorpant. Nem jöttek be az első adogatások, így hiába került még újabb két alkalommal brékelőnybe, Hszie mindig visszaküzdötte magát. Sőt a hajrát már a tajvani bírta jobban, jöhetett a döntő felvonás.

 

A harmadik szettben aztán Timinek szinte semmi sem sikerült, 0:4-nél szépített, de többre nem futotta már a tornán.