Pazar győzelem: Timi és Safarova elődöntős!!!

Pazar győzelem: Timi és Safarova elődöntős!!!

2014-01-08 – Timi és Lucie Safarova 1 óra 21 perc alatt, két játszmában legyőzte a korábban világelső, 2011-ben wimbledoni bajnok Peschke-Srebotnik kettőst és bejutott az elődöntőbe.

APIA INTERNATIONAL (710 000 DOLLÁR, KEMÉNY PÁLYA), PÁROS, NEGYEDDÖNTŐ
Babos Tímea, Lucie Safarova (magyar, cseh)-Kveta Peschke, Katarina Srebotnik (cseh, szlovén, 2.) 7:5, 6:4

 

„Nagyon jó kis csapat vagyunk Lucie-vel! Sajnálom, hogy nem tudunk együtt játszani Melbourne-ben is! Nagyon mosolygós párosokat játszunk, de persze a győzelem a cél. A mai egyéni meccse után aggódtam, hogy elfáradt. Mondta is, hogy segítsek neki sokat a hálónál 😀 Én pedig hallgattam rá és nagyon jól játszottam. Sok ászt ütöttem, jól ritörnöztem, úgyhogy abszolút boldog vagyok a mai játékommal. Látom, hogy napról-napra jobban teniszezek. Várom az Opent, de előbb még nyerjünk itt pár meccset :D” – nyilatkozta Timi boldogan a sydneyi negyeddöntő után.

 

„Ez egy nagyszerű mérkőzés volt mindkét játékos részéről! Timi és Lucie sokkal jobban játszott, mint az első mérkőzésen. Egyre jobban összeszoknak, úgy tűnik, élvezik, hogy együtt lehetnek a pályán. Örülök annak is, hogy betegsége után Timi sokat javult az elmúlt napokban. Napi átlagban 4-5 órát edzünk, és ez kifizetődik. Nagyon jól adogat és fogad. Ha továbbra is emeli a teljesítménye szintjét, akkor az reménykedésre jogosít bennünket. Holnap következik az elődöntő, remélem, hogy mindketten ebben a gondolkodásmódban folytatják! Jó eredménynek számít a mai győzelem, de még fontosabb, hogy Timi jobban játszott és folyamatosan javul a teljesítménye” – értékelt a magyar játékos edzője, Nikola Andjelics.

 

A 44 perces nyitó szett első felében Timi és Safarova nagyon jól fogadott, összesen négy bréklabdához jutott 2:2-ig de ezeket nem tudta értékesíteni. Eközben az ellenfélnek nem volt esélye a brékre. 3:3-ig a magyar és a cseh játékos már 3 ásznál járt!

 

A hetedik játékot adogatóként 0-40-ről fordította meg Peschke és Srebotnik, de ezzel sem törte meg  az ellenfelet. Timi és Safarova ugyanis adogatóként továbbra sem adott esélyt, majd 5:5-nél 15-re brékelt! A magyar-cseh duó ezután 30-ra szerválta ki az izgalmas első játszmát.

 

A második szettet is kiválóan kezdte Timi és Lucie Safarova: 30-ra nyerte el a második helyen kiemelt kettős adogatását. Pedig a háló túloldalán két korábbi világelső és 2011-es wimbledoni bajnok duó állt!!!

 

Peschke és Srebotnik ugyan a második gémben bréklabdához jutott, de nem tudta kihasználni. A cseh-szlovén kettős 2:0-nál a mérkőzés során először jutott el fogadóként 40-40-ig, szerencsére nem élt az eséllyel.

 

Timi és Safarova ugyanis továbbra is pazarul adogatott, majd 4:2-nél jött az újabb brék, ezúttal 15-re!!! A második szett nyolcadik játékában aztán az ellenfél három bréklabdához jutott, és 40-40, vagyis meccslabda után szépítet, majd feljött 5:4-re. Az utolsó gém rendkívül izgalmasan alakult: Timi és Safarova 40-30-nál nem tudta kihasználni a második meccslabdát sem, így 40-40-nél egy labdamenet döntött arról, befejeződik-e a negyeddöntő vagy 5:5-nél jöhet adogatással a Peschke-Srebotnik duó.

 

Szerencsére az első „változat” jött be, Timi és Lucie Safarova megnyerte a harmadik mérkőzéslabdát, így bejutott a legjobb négy közé!!! A győztes páros 10 ászt és 5 kettőshibát ütött, míg a Peschke-Srebotnik duó mérlege 0/3 volt.

 

A legjobb négy között a Julia Görges-Barbora Zahlavova-Strycova duó lesz a magyar-cseh páros ellenfele. A német-cseh kettős a legjobb nyolc között 3:6, 6:4, 10-1-re nyert a szabadkártyás Jarmila Gajdosova-Alja Tomljanovic (ausztrál, horvát)  kettős ellen.

 

A 25 éves Julia Görges 28. helyen áll párosban a világranglistán, pályafutása legjobbjaként tavaly augusztus 26-án a 20. volt. Karrierje során 13 WTA-versenyen volt döntős párosban: 2009-ben a szlovéniai Portorozban (társ: Vladimira Uhlirova), 2010-ben Koppenhágában (társ: Anna-Lena Grönefeld) és Szöulban (társ: Polona Hercog), míg 2012-ben Bad Gasteinben (társ: Jill Craybas) diadalmaskodott.

 

A német játékos Wimbledonban kétszer (2010 – társ: Szávay Ágnes, 2013 –  Barbora Zahlavova-Strycova), a US Openen egyszer (2012 –  társ: Kveta Peschke) volt negyeddöntős párosban.

 

A 27 éves Barbora Zahlavova-Strycova jelenleg 43. helyen áll párosban, de karrierje legjobbjaként 14. (2011. január 31.) is volt. Pályafutása során 27 tornán volt döntős ebben a műfajban, 17 alkalommal győzött: 2005 (Varsó – társ: Tatjana Perebijnisz, Rabat – társ: Emilie Loit), 2008 (Stockholm – társ: Iveta Benesova), 2009 (Quebec City – társ: Vania King, Luxembourg – társ: Benesova, Párizs – társ. Benesova, Acapulco – társ: Polona Hercog, Monterrey – társ: Benesova), 2010 (Tokió – társ: Benesova, Linz – Renata Voracova), 2011 (Sydney – társ: Benesova, Monterrey – Benesova, Barcelona – társ: Benesova, s’Hertogenbosch – társ: Klara Zakopalova, Luxembourg – társ: Benesova), 2012 (Stuttgart – társ: Benesova, Palermo – Voracova).

 

A cseh játékos 2011-ben a US Openen és 2013-ban Wimbledonban volt negyeddöntős női párosban.