Pazar győzelem Errani ellen!

Pazar győzelem Errani ellen!

2016-02-23 – Timi az első szettet 3:4-ről, brékhátrányból fordította meg, majd a második játszmában már nem adott sok esélyt ellenfelének.

QATAR TOTAL OPEN (2 818 000 DOLLÁR, KEMÉNY PÁLYA), EGYES, 2. FORDULÓ
Babos Tímea-Sara Errani (olasz, 16.) 6:4, 6:1

 

„Nagyon-nagyon-nagyon boldog vagyok!!! Hosszú idő után sikerült újra legyőznöm Erranit. Rettenetesen nehéz meccs volt, nagyon sokat kellett futni és küzdeni. Taktikusan kellett játszani. Az ellenfelem a múlt héten tornagyőzelmet ünnepelhetett Dubaiban, nyilván tele volt önbizalommal. Nagyon örülök, hogy sikerült a megfelelő taktikával játszani és ilyen jó meccset kihozni az egészből. A második szett elején nagyon nagy csata indult, Errani mindent megpróbált, hogy visszajöjjön a meccsbe. A fontos hosszú játékot megint csak én nyertem, akárcsak tegnap. Utána az ellenfelem még próbált mindent: ejtést, támadást, aztán igyekezett lassítani a játékot. De ma mindenre volt reakcióm, jól tudtam játszani. Így sikerült két szettben befejezni a mérkőzést. Nagyon happy vagyok, hogy ma ez így alakult” – jelentette ki Timi.

 

A mérkőzés 1 óra 28 percig tartott.

 

Az 51 perces első szett két, rendkívül hosszú és szoros játékkal indult. Timi két bréklabdát még hárított, de végül elveszítette adogatását. Utána a 22éves magyar játékos még hosszabb gém után egyenlített (1:1).

 

A játszma közepén, 3:3 után Errani ismét brékelt, de ezután következett a döntő fordulat! Timi brékelt 30-ra, majd 40-re hozta a saját adogatását. Ezzel még nem volt vége a bravúrok sorozatának!

 

A magyar játékos a következő gémben ugyan elveszítette fogadóként az első két labdamenetet, de utána sorozatban négy pontot ért el. Így megnyerte az első felvonást a múlt héten Dubaiban tornagyőztes, 16. helyen kiemelt olasz játékos ellen.

 

A második szett első percei sorsdöntőnek bizonyultak. Timi 3 bréklabdáról mentette meg a szerváját, majd 1:1 után már játékot sem veszített!!!

 

A magyar játékos a hosszú negyedik gémben 40-re brékelt, majd 3:1 után 0-ra hozta az adogatását. Timi nem vett vissza a tempóból, 0-ra nyerte el Errani szerváját, majd 15-re hozta a sajátját, így bejutott a legjobb 16 közé!!!

 

Timi következő ellenfele Garbine Muguruza vagy Hibino Nao lesz.

 

Timi következő ellenfele – szerdán – a 4. helyen kiemelt Garbine Muguruza lesz. A 22 éves spanyol játékos 5. a legfrissebb világranglistán, karrierje legjobbjaként 3. (2015. október 26.) volt. Tavaly döntőt játszott Wimbledonban és a legjobb négy közé jutott a WTA Finals elnevezésű szezonzáró versenyen. Eddig 2 WTA- és 7 ITF-tornát nyert egyesben.

 

Párosban Timi és Julia Görges ellenfele – szintén szerdán – a Petra Kvitova-Barbora Strycova duó lesz. Kvitova jelenleg helyezés nélkül áll a ranglistán, míg Strycova a 35. párosban.

Cb6TfSXWwAEjhvN