Pazar győzelem Birminghamben!!!

Pazar győzelem Birminghamben!!!

2014-06-11 – Timi mindössze három játékos veszített két szettben a 11. helyen kiemelt Madison Keys ellen a füves pályás verseny második fordulójában.

A mérkőzés 61 percig tartott. A 21 éves magyar játékos következő ellenfele az 5. helyen kiemelt Lucie Safarovát 6:3, 3:6, 7:5-ra legyőző szintén cseh Barbora Záhlavová-Strýcová lesz.

 

AEGON CLASSIC (710 000 DOLLÁR, FŰ), EGYES, 2. FORDULÓ
Babos Tímea-Madison Keys (amerikai, 11.) 6:2, 6:1

 

„Rettenetesen jól ment a játék. A meccs elején Keys abszolút uralta a játékot, de mellette tudtam maradni. És én brékeltem először, ez megtörte őt. Nekem pedig lendületet adott, amit meg tudtam tartani a meccs utolsó pontjáig. Boldog vagyok, fontos győzelmek ezek az önbizalmamnak” – nyilatkozta Timi boldogan.

 

A találkozó elején még a tavaly Birminghamben negyeddöntős, Wimbledonban Heather Watsont és Mona Barthelt legyőző, Agnieszka Radwanskát három szettre kényszerítő Keys vezetett, kétszer is. Timi a második gémben bréklabdát hárított, majd második szervajátékát is is hozta.

 

Ezután pedig a 21 éves magyar játékos elképesztő teljesítményt nyújtott adogatóként és fogadóként is! Az ötödik játékban brékelt 40-re, az ötödik esélyt használta ki. Majd 4:2 után újra elnyerte Keys szerváját, ezúttal 30-ra, majd adogatóként csak egy labdamenetet veszített. Így 26 perc alatt be is fejeződött a nyitó felvonás.

 

A második játszma első játékában Keys négy bréklabdát hárított, de többre már nem futotta. Timi ugyanis ezután is pazarul adogatott és fogadott! A harmadik játékban 30-ra brékelt, harmadik esélyét használta ki, majd elhúzott 4:1-re.

 

Következett az a játék, amely végül mindent eldöntött. Keys fogadóként 40-0-ra is vezetett, de egyik bréklabdájával sem tudott élni. Timi egyenlített, majd hozta is a szerváját! Utána pedig fogadóként jutott két meccslabdához és a második lehetőséget ki is használta!!!

 

A 21 éves magyar játékos következő ellenfele az 5. helyen kiemelt Lucie Safarovát 6:3, 3:6, 7:5-ra legyőző Barbora Záhlavová-Strýcová lesz. A cseh teniszező az első körben 5:7, 6:4, 6:3-ra nyert a szabadkártyás brit Naomi Broady ellen.

 

A 28 éves Záhlavová-Strýcová 62. helyen áll a legfrissebb világranglistán. Karrierje legjobbjaként 39. (2010. július 19.) volt. Pályafutása során 1 WTA- és 17 ITF-tornát nyert egyesben. A wimbledoni füves pályás Grand Slam-versenyen 2008-ban és 2010-ben a harmadik fordulóba jutott.

 

A rutinos cseh játékos az idei szezonban negyeddöntős volt Sencsenben (500 000 dollár), míg Trnavában (75 000 dollár) a fináléba került.