Pazar fordítás után jöhet az idei első döntő!!!

Pazar fordítás után jöhet az idei első döntő!!!

2015-02-20 – Timi és Kristina Mladenovic három szettben, szuperrövidítés után nyert a Garcia-Srebotnik kettős ellen a párosverseny elődöntőjében.

Timi és Kristina Mladenovic három szettben, szuperrövidítés után nyert a Caroline Garcia-Katarina Srebotnik kettős ellen a párosverseny elődöntőjében a 2 513 000 dollár összdíjazású WTA-versenyen. A mérkőzés 1 óra 5 percig tartott. Timi ismét hazai sporttörténelmet írt, első magyar játékosként léphet pályára a dubaji torna fináléjában! A magyar-francia duó ellenfele a döntőben a Garbine Muguruza-Carla Suarez Navarro kettős lesz.

 

DUBAI DUTY FREE TENNIS CHAMPIONSHIPS (2 513 000 DOLLÁR, KEMÉNY PÁLYA), PÁROS, ELŐDÖNTŐ
Babos Tímea, Kristina Mladenovic (magyar, francia, 8.)-Caroline Garcia, Katarina Srebotnik (francia, szlovén, 7.) 3:6, 6:1, 10-5

 

„Nagyon nehéz körülmények között kellett ma játszani. Éjjel „megtámadta” Dubajt egy homokvihar, nehezen lehetett ma látni. Nagy szél is volt. Az első szettben ezt nehezen kezeltük, aztán a másodiktól már sokkal agresszívabban, taktikusabban játszottunk. Ez meg is hozta a sikert! Nagy győzelem, a mai, nagy lépés megint csak Kristinával” – nyilatkozta Timi.

 

A 30 perces első szettben Garcia és Srebotnik nagyon jól játszott, adogatóként és fogadóként is kiváló teljesítményt nyújtott. A második gémben Timi még hozta adogatását három bréklabdáról, de 2:1 után Mladenovic labdamenetet sem nyert a szervája mögött.

 

Garcia és Srebotnik ezután sem adott esélyt, 5:3-nál 30-ra hozta a szerváját. A magyar-francia kettős a nyitó felvonásban nem jutott bréklabdához…

 

A 24 perces második játszma örömteli fordulatot hozott!!! Timi és társa nagyon feljavult, két brékkel villámgyorsan elhúzott 4:0-ra. Ekkor a magyar játékos két bréklabdát hárított, hozta a szerváját (5:0). Az ellenfél még szépített, de 5:1 után Mladenovic 15-re nyerte adogatását, jöhetett a minden eldöntő szuperrövidítés.

 

A tie-breakben pazarul játszott Timi és francia társa!!! A magyar-francia duó gyorsan elhúzott 4-0-ra, majd újabb kiváló megoldások után már 9-2 állt az eredményjelzőn. Garcia és Srebotnik még nyert három labdamenetet, de végül Mladenovic egy kiváló adogatással lezárta az elődöntőt.

 

Timi és Kristina Mladenovic tavaly négy alkalommal jutott döntőbe: Párizsban, Wimbledonban, Cincinnatiben és Limoges-ban.

 

A 21 éves magyar játékos eddig egy Grand Slam-, 12 WTA- és 2 WTA125-ös döntőt játszott párosban. WTA-versenyen 7, WTA125-ös tornán egy alkalommal ünnepelhetett végső győztesként. Egyesben egyszer nyert WTA-versenyt.

 

A magyar-francia duó ellenfele a döntőben a Garbine Muguruza-Carla Suarez Navarro kettős lesz. A spanyol páros a legjobb négy között 6:2, 6:3-ra nyert Alla Kudrjavceva és Anasztaszija Pavljucsenkova ellen.

 

A 21 éves Muguruza 13. helyen áll párosban a világranglistán, ez pályafutása eddigi legjobbja. Karrierje során 3 WTA- és 1 ITF-versenyt nyert ebben a műfajban. A 2014-es szezonban tornagyőzelmet ünnepelhetett Marrákesben (Marokkó, 250 000 dollár, salak, társ: Romina Oprandi) és Stanfordban (Egyesült Államok, 710 000 dollár, kemény pálya, társ: Suarez Navarro), döntős volt Madridban (Spanyolország, 4 236 425 dollár, salak, társ: Suarez Navarro) és Tokióban (Japán, 1 000 000 dollár, kemény pálya, társ: Suarez Navarro).

 

A 26 éves Suarez Navarro 14. helyen áll párosban a világranglistán, ez pályafutása eddigi legjobb helyezése. Karrierje során 1 WTA- és 4 ITF-versenyt nyert ebben a műfajban.

 

Tavaly a Muguruza-Suarez Navarro kettős elődöntős volt a Roland Garroson.